Logic - Young Sinatra IV
Boom-bap och lyrism


James Buss 2018-10-30


Logics nya album är konstnärligt, djupt och ger många old-school vibbar.

Logics nya album Young Sinatra IV (YSIV) är fylld med boom bap och riktigt bra lyrism, samt old-school hiphop vibbar. För er som undrar vad boom bap är, så är det en ljudhärmning av trumljuden framträdande i östra kusten på 90-talet. Det här albumet är den fjärde delen i Young Sinatra serien, den är också påstod att vara den sista i serien. Albumet är som ett tack från hjärtat och ett peptalk till hans största fans. Han reintroducerar den sidan av honom själv som hans nya hatare och kritiker inte har sett.


Första sången i albumet är “Thank You” vilket är ett tack till hans fans, sången är fylld av röstmeddelanden från fans från hela världen om hur hans musik har förändrat deras liv.

Logic rappar om sin uppkomst i sången “Everybody Dies” och att man borde leva livet medans man lever för att alla dör. Längre in i låten tar han upp ämnet att när människor lever sina liv hur de vill, borde de inte offra att vara en bra person och göra det rätta.


Låten “The Return” kan vara sedd som en uppståndelse av Logics alter ego Young Sinatra. Igenom sången diskuterar han sin uppkomst samtidigt som han tar sikt på hans haters samt Donald Trump. Han avslutar sången med att han vill slå sammans med Jay-Z.


I “The Glorious Five” berättar Logic om sin resa i musikindustrin samt berättar han om sitt förhållande med sin far och hur andra har försökt få honom att leva livet som de gjorde när han var ung. Han förklarar också hur han har bestått oförändrad med samma tankesätt oavsett hur långt han har kommit.


“Wu Tang Forever” är en kollaboration mellan Logic och alla medlemmar av Wu-Tang clan, förutom Dirty Ol’ Bastard (Han dog 2004), vilket är en stor hiphop grupp som har funnits sedan 1992 och som har haft en stor påverkan inom hiphop. Det är inte vem som helst som kan få med hela Wu-Tang clan i en enda sång, för att de är stora ikoner inom hiphop och därför är det imponerande.


Hur människor lever sina liv hänsynslöst och inte vet hur man ska bete sig rappar Logic om i låten “Ordinary Day” och att han kan se igenom dem som är falska samt deras lögner. Han säger att många försöker vara tuffa men egentligen är de inte det.

I låten “Legacy” rappar Logic från någons annans perspektiv att han har jobbat för mycket att han har inte haft tid för sin familj och att han har missat många stora event i hans barns liv som hans sons första ord och hans dotters bröllop. Han rappar om det här för att visa att man inte borde jobba så mycket att man inte har tid för sin familj för att familjen är en av de viktigaste sakerna i livet.  


“ICONIC” är en kollaboration mellan Logic och Jaden Smith, sången har beats som låter väldigt likt som beatsen i “ICON” av Jaden Smith, båda sångerna handlar egentligen om samma sak, att vara en ikon. I introt av sången så säger han “Shout out to that boy Slim Shady for all the love” vilket är ett tack till Eminem när han nämnde Logic i “Fall” i albumet “Kamikaze” med texten “I belong here, clown, don’t tell me ‘bout the culture

I inspired the Hopsins, the Logics, the Coles, the

Seans, the K-Dots, the 5'9"s”


Sista sången i albumet “The Last Call” är en hyllning till Logics liv och hans fans. Han berättar om sitt liv, familj, vänner, barndom, tidiga liv och musik. Han betonar glädje och att vara sig själv. Han berättar om svåra stunder i sitt liv samtidigt som han är positiv. Sången är inspirerad av Kanye Wests sång “Last Call” på albumet “The College Dropout”.


Jag tycker det här albumet var väldigt konstnärlig och jag tycker nästan alla sånger har väldigt djupa budskap, vilket är rätt viktigt för mig, för jag vill inte höra sånger om onödiga saker som till exempel droger, sex och pengar. Han visar verkligen hur skicklig och duktig han är med hans professionella lyrik.


Att han fick med alla levande medlemmar i Wu-Tang clan i “Wu Tang Forever” är verkligen imponerande, eftersom det är inte alls många som kan lyckas med det och jag tror att många av er som gillar hiphop tycker också att det är imponerande. Min favoritsång i albumet är dock “ICONIC” eftersom jag älskar verkligen beatsen och jag tycker verkligen om lyrismen i sången samt så rappar han rätt så snabbt vilket jag verkligen gillar.


Men generellt sätt så tycker jag att albumet är ett konstverk med sånger som skulle kunna bli klassiker för lojala hiphop älskare som inte älskar mumble rap. Mumble rap är en dålig typ av rap med super simpla texter som handlar om droger, sex, pengar, pengar och pengar, men konstigt nog är mumble rap extremt populär, varför lyssnar människor på sånt skit? Jag vill bara avsluta med att säga, Logics album är ett album som du kommer gilla om hiphop med bra lyrism och old-school vibbar är något för dig.