Aktiviteter på Angeredsgymnasiet


Alice Grimm Larsson 2019-12-12

Vid pingisbordet kan man också låna bland annat schack.
Bild:Alice Grimm Larsson
Vid pingisbordet kan man också låna bland annat schack.

Angeredswebben har pratat med Catarina och Salomo för att ta reda på mer hur sysselsättningar för eleverna ser ut på skolan och vad eleverna kan hitta på.

Det finns bord lite här å där i skolan och snart kommer vi att få ett café med bibliotek där man kan umgås på mysiga ytor. Det finns spel att låna i receptionen. Vi har ett pingisbord och man kan låna schack.Sen kan man alltid gå ut för att spela boll och basket.

Catarina ser inga som hels hinder för RG att vara med på aktiviteter som skolan erbjuder.

För att nå ut till eleverna om aktiviteterna informerar man via Instagram och Facebook men sätter även upp affischer i skolan när det är något speciellt. Vi skriver även i personalnytt som är för personalen.

Salomo berättar att elevkåren har aktiviteter i Kulturatom varje fredagar från 13:00 till 16:00 om inget annat förekommer. Elevkåren har även spontana aktiviteter i pingisrummen och ibland vid entrén. På rasterna finns det och göra som bla kortspel, spela pingis, schack mm. Aktiviteterna brukar uppskattas av eleverna som deltar på aktiviteterna. 

Elevkåren har lite planer men det som skolan längtar efter är att cafét med bibliotek ska öppna Planen var att öppna vecka 47. Men i skrivande stund kan jag inte garantera det. Vi jobbar iallafall på för allt vad vi kan för att öppna så fort som möjligt.

Aktiviteterna på skolan brukar uppskattas av eleverna som deltar på aktiviteterna.