Tankar från rektor Agneta i decembermörkret


Agneta Wessman Alsin 2019-12-18


Alla är välkomna att skriva i Angeredswebben. Skolledningen har plockat upp pennan och Agneta Wessman Alsin representerar denna gång.

Snart, alldeles snart är det dags för julledighet för oss alla. På kvällarna och nätterna är det nu mörkt och tyst. Men på himlen lyser det några stjärnor, några stora, några små, några långt borta och några väldigt nära.

Stjärnorna som gnistrar och glimmar i mörka vinternatten lyser också upp vår gemensamma fantastiska värld.

Nu har jag arbetar här på Angeredsgymnasiet i tio år. Varför jag valt att arbeta här och stanna här så länge har många ”rutiga och randiga” skäl. Men framförallt är det för att jag blir en bättre människa av att vara med er alla fantastiska elever och all härlig och kompetent personal som arbetar här.

Den glädjen och kraften och den kärleken som finns här är unik. Att få skratta och glädjas tillsammans med er alla varje dag gör mig glad. Och med den kraften ni ger så hoppas jag att jag kan bidra till att vi tillsammans utvecklas och förändrar vår skola till något ännu lite bättre hela tiden.

Det strålar en stjärna över vår fantastiska skola idag. Men du är stjärnan i ditt liv, du har många stjärnor före dig, runtomkring dig och framför dig men det är du som är den största stjärnan just nu i ditt eget liv.

Ni är starka, säkra, realistiska, ambitiösa, konstruktiva, idérika och välinformerade unga och vuxna människor i vår organisation. Men nu är det snart dags för en välförtjänst julledighet som ni firar som ni själva vill. Kanske med en vän, med familjen, med släkt eller på annat sätt. Det viktiga är att det blir så som du själv vill att det ska vara.

Ni elever ska vara lediga i arton hela dagar och bara göra det ni önskar och längtat efter. Fånga och tänk goda tankar om dig själv och var stolt över det du gjort bra nu under hösten.

Var snäll mot dig själv, dina nära och kära och  låt glädjen, sången och skrattet berika din julledighet! Nu ljuder snart slutfanfaren över året 2019…. och jag är otroligt stolt över det vi tillsammans åstadkommer på vår skola och därför ljuder också en hel orkester för alla med stjärnhimlen glittrande över oss på himlen.

Stort tack alla för i år!

Med önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År !