Fotbollsturnering som förenar ungdomar


Wilma Frost & Sofia Bergman 2020-03-12

Bild:Arkivbild

Nu är det dags för AG-cupen 2020. Det är Göteborgs största inomhusturnering för undomar som går i årskurs 8 och 9. Syftet med cupen är att alla som bor inom Göteborg ska få en chans till att umgås under trevliga och organiserade former. Angeredswebben har intervjuat fritidsledaren Catarina Josteus som är en av arrangörerna till cupen tillsammans med läraren Mikael Olausson. 

AG-cupen arangeras för 12 året i rad och i år är det inomhusfotboll som gäller. Det är 30 stycken skolor som kommer delta och 80 lag. Ifrån Angeredsgymnasiet är det år 3 ifrån handel och administrations programmet. 19-20 mars kommer det att vara kval och 23-26 mars spel. Den 27 mars avgör man vinnaren i en final. Hela cupen kommer att vara i "sporthallen", Angeredsgymnasiets idrottshall. 

Omrösningen sker igonem lottning, där man utser vem som möter vem och vinnaren eller vinnarna får medaljer och pokaler som pris. 

Vi frågade Catarina hur dom ser på Corona viruset under cupen med tanke på att det är mycket folk där och vi fick svaret att de följer dom riktlinjerna som folkhälsomyndigheten har gått ut med.