Sätt hårdare regler för rökning i skolor!


Wilma Rasmussen 2020-04-21

Wilma Rasmussen
Wilma Rasmussen

Gymnasieungdomar röker vid entredörren till A6 på Angeredsgymnasiet. Personer på skolan röker väldigt mycket vilket vissa personer kan tycka är både äckligt, obehagligt och hänsynslöst. 


Jag har upplevt detta ända sen jag började på denna skolan i slutet av augusti förra året. Jag kan ha förståelse att de väljer den platsen de väljer därför att dem kanske inte har ett bra liv eller en bra familjerelation eller bara visa att de är odödliga och coola på något sätt, men jag tycker inte att man ska riskera sitt eget liv på en allmän plats för att det finns elever på Angeredsgymnasiet som är extra känsliga mot röken och och kan ge stora skador både på deras lungor och på lungorna på de som röker. 

Rektorn borde vara extra vaksam att ge de som röker några varningar och om de inte lyssnar och tar till sig de varningarna så får de bli avstängda från skolan. Jag tycker att det borde vara strängare regler när det gäller rökning på allmänna platser. 

Dörren till A6 borde vara låst hela tiden så att eleverna som röker kan gå runt skolan till dörren vid A6 så att det inte kommer varken rök eller kall luft in i lokalerna. 

Det borde finnas lärare som är rastvakter och som håller ordning på elevernas dåliga omdöme samt fler papperskorgar åt cigaretterna eftersom jag har sett väldigt mycket fimpar på marken framförallt vid idrotten.  

Hoppas att både lärare och elever följer mina förslag och värderingar och att de verkligen tar till sig det. Hoppas också att ungdomarna inser att det de håller på med varken är bra för de eller övriga på skolan. Att lärarna slipper göra onödiga insatser som så lätt skulle kunna undvikas t.ex att säga till ungdomar att sluta röka.