Tre av våra UF-företag
bland tjänstefinalisterna


Hafsa Mohamed 2021-03-18

Tre av finalisterna från Angeredsgymnasiet. Pernilla Johnsson från SEB och Isabelle Svahn från Ung Företagsamhet presenterade finalisterna.
Tre av finalisterna från Angeredsgymnasiet. Pernilla Johnsson från SEB och Isabelle Svahn från Ung Företagsamhet presenterade finalisterna.

Inte mindre än tre av Angeredsgymnasiets UF-företag tog sig i år till finalen för tävlingen Bästa Tjänsteföretag 2021 när Ung Företagsamhet genomförde årets E-week, som coronasäkrad ersättning för den årliga regionala Entreprenörsmässan. Sammanlagt 2800 gymnasieelever i göteborgsområdet tävlade om uppmärksamheten - 10 av dessa fanns med i de tre UF-företag som tog sig ända till finalen i tjänsteföretagsklassen.

I-Target UF, som grundats av EK19-eleverna Aisha Geele, Maryan Sulejman, Miski Abtidon och Safiya Abdi hjälper mindre och medelstora företag med att uppdatera sina sociala medier. Nästan exakt samma affärsidé som också bär upp tjejernas klasskompisar Abdirahman Riyaaq, Abdirahman Wacays, Cabdiwaasac Abdi, Hussein Hasan och Shirwac Jama och deras företag Social Smart UF. Medan Ilayaah Kalds Said i SA19 med sitt företag ÄTTACK UF startade en kursverksamhet som skall bygga självförtroende med inre och yttre styrka hos unga tjejer i åldern 14 - 18 år. Alla tre finalister som imponerade starkt på tävlingsjuryn med banken SEB:s HR-ansvariga Pernilla Johnsson som ordförande. Tredjeplatsen gick istället till Slänghjälp UF från Nösnäsgymnasiet som hjälper privatpersoner att slänga skrymmande avfall för återvinning. Silvermedaljen hamnade hos Birdhouse Marketing UF från Lerums gymnasium, som hyr ut fågelholkartill privatpersoner och företag som vill hjälpa fåglar till ostört boende. Vinnarna i Årets tjänst blev IT-konsultföretaget ZiTrus UF från Teknikcollege i Stenungsund. Här är affärsidén att hjälpa företag och föreningar att arrangera digitala möten i pandemitid. Alla är inte så vana vid distansundervisning, som eleverna på Angeredsgymnasiet efter ett år med olika undervisningsmetoder. Tävlingen Bästa UF-företag vanns av Läsa och Lära UF från Polhemsgymnasiet, som tagit fram en barnbok som på ett finurligt sätt berättar om de globala hållbarhetsmålen. Mer om våra egna tre finalister kan man hitta i den pågående UF-gallerian på länken https://ungforetagsamhet.se/gallerian och om övriga tävloingskategoriers vinnare läser du mera på länken https://ungforetagsamhet.se/goteborg/arets-vinnare-2021