Kan vi hålla avstånd?


Sofia Bergman 2021-03-31

Arrangerad bild
Bild:Sofia Bergman
Arrangerad bild

Sluta med kramar och high fives! Jag ser ofta elever och personal runt skolentrén,och i korridorerna som hälsar på varandra på närgångna sätt. Det finns ju varningsskyltar överallt i skolan, tejp som visar avståndet man måste hålla, rengöringsartiklar, handsprit, skyddsutrustning i klassrummen och rektorernas tal som påminner om avståndet i skolan. 

Kan inte eleverna förstå att det finns regler av en anledning? Att det finns elever som är i riskgrupp på grund av olika anledningar, tänker vissa bara på sig själva? Vilka åtgärder behövs det mer för att folk ska förstå vikten av avstånd? Håller man avstånd så minskas ju smittspridningen så att vi får ett stopp på pandemin lättare. Enligt folkhälsomyndigheten finns det i dagsläget inga studier som visar någon exakt gräns för vilket avstånd som är säkert, men med tanke på hur dropp smittan sprids är ett riktmärke minst en armlängds avstånd.  

Jag tycker att folk borde bli bättre på självdisciplin, visa omtanke för sina medmänniskor. Detta handlar om liv och död. Och om man ser att folk fortfarande är nära varandra och inte respekterar restriktionerna så ska man meddela rektorn, så att det blir konsekvenser och i värsta fall avstängning från skolan.