Aysel och Glory bäst i stan
tyckte videojuryn på SEB


Emma Travljanin 2021-10-06

Aysel och Glory på AS Design UF flankeras här av Sarah, Per, Pernilla och Jennifer.
Bild:Julia Roempke
Aysel och Glory på AS Design UF flankeras här av Sarah, Per, Pernilla och Jennifer.

Runt om i göteborgsområdet startar det nu upp unga företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Bara på Angeredsgymnasiet handlar det åtminstone om ett 30-tal företag med dubbla antalet elever i bakgrunden. I hela göteborgsområdet är det  ungefär 3000 gymnasieungdomar som tillsammans startar upp omkring 800 företag.
Fatta vad stolta som Aysel och Glory, med UF-företaget AS Design UF, var när storbanken SEB ringde upp och bjöd till finlunch i stan för att fira att företaget vunnit videotävlingen om Bästa företagspresentation!

-- Jättekul att vi vann, säger både Aysel och Glory med en mun. Den minutsnabba videon blev verkligen en lyckad pitch för hur tjejerna kommit igång som modeföretagare med uttrycksfulla hoodies som specialitet.
-- Vi skapade videon med våra mobilkameror under en eftermiddag. Det blev ett antal omtagningar innan vi var helt nöjda, berättar Glory.
-- Men det visar också hur mycket man faktiskt kan åstadkomma idag med enkla medel i mobilen, fyller Aysel i.
Företagsrådgivare Per Berndardtz och Pernilla Johnsson, som är partneransvarig för hållbart entrepremnörskap på SEBs regionskontor, var mycket imponerade av flickornas klatschiga beskrivning av produkt och affärsidé. Därför bjöd de och banken på rådgivarlunch i Chalmerska huset för att dela ut prissumman 1000 kronor till tjejernas startkapital.
-- De gav en mycket inspirerande presentation av såväl sig själva som sina produkter, kommenterade Pernilla efteråt.
-- Och vi fick jättemånga fina tips och goda råd under lunchen med SEB-cheferna, kontrade Aysel och Glory.
Julia Roempke och Jennifer Sofianidou på Ung Företagsamhets regionkontor i Göteborg instämde i banktjänstemännens beröm;
-- Det var verkligen en fantastiskt energifylld presentation som Glory och Aysel hade tagit fram. Man kände absolut den framtidstro de upplever för sitt företag och de har  bestämt sig för att ha riktigt  kul under UF-året, säger Julia.
-- Man ser verkligen vilken utstrålning de har i sin videopresentation. Det är positiv energi och en mycket välredigerad video om än med enkla medel, avslutar kollegan Jennifer Sofianidou på Ung Företagsamhet.