SVERIGES RADIO LANDAR I ANGERED
- Riksgymnasiet fick 10 minuter


Rickard Strid 2021-11-24

Oskar Aastradsen i samtal med Fredirk Jarl från P4 Göteborg.
Bild:Rickard Strid
Oskar Aastradsen i samtal med Fredirk Jarl från P4 Göteborg.

Under vecka 47 specialbevakar P4 Sveriges Radio Angered på plats på Blå Stället. Riksgymnasiet lyckades lura ner Fredrik Jarl för en pratstund.

Under vecka 47 specialbevakar P4 Göteborg Angered och under onsdagen landade Riksgymnasiet 10 minuter etertid med Fredirk Jarl. I mittkorridoren samlades Oskar, Viktoria, Alice och Christian för att berätta om vad Riksgymnasiet är och vad man kan förvänta sig som elev när man söker och får en plats på skolan.

Förutom att vi fick höra att Oskar gillade Liverpool och är taggad på helg så berättade Viktoria om det stöd som gett henne kraft och mod att ta sig an sina studier, Alice om hur det är att läsa media på Estetiska programmet och hur det är att läsa i liten grupp på Riksgymnasiet. Alice hann också med att göra lite reklam för sin nyproducerade podd.

Christian Bengtsson var noga med att poängtera assistansen eleverna får och den habilitering eleverna får möjlighet att ta del av samt möjligheten att bo på elevehem. Mycket personal blir det men resurser behövs när behoven är stora.

Oskar avslutade sedan inslaget med ännu mer reklam. Denna gång slog han ett slag för elinnebandyn han är involverad i. 

Lyssna här (börjar 02:07:00 in i klippet)