Jobb och stipendier fyllde mässgolvet


Emma Travljanin 2022-04-05


Bilbyggare, lisebergskaniner, banktjänstemän, möbelsäljare och samhällsutvecklare. Det var bara några av alla de jobb som Angeredsutmaningens partnerföretag kom för att erbjuda skolans elever när Jobbmässan samlade fullt hus i Angered Arena. Efter två svåra pandemiår med besöksrestriktioner gick det så äntligen att återigen fylla golven i Gröna Hallen igen - och vilken succé det blev. Alla företag verkar vilja ha kulturkompetens från Angeredsgymnasiet - och några är dessutom beredda att ösa tiotusentals stipendiekronor över våra elever.

Efter två år med pandemirestriktioner kunde så äntligen Jobbmässan göra sin come back i Angered Arena - och visst blev det en succé direkt. Fullt av utmanarföretag och organisationer från Angeredsutmaningen, där många hade med sig konkreta jobberbjudanden.
Liseberg är i full gång med att rekrytera hundratals sommarjobbare, Lernia sliter sitt hår för att fylla alla arbetsstationer på de olika bilfabrikerna på Hisingen, Amenda letar med ljus och lykta efter de bästa gymnasieekonomerna för bank- och försäkringsjobbare som vikariat och fastjobb och The Summer Space 2022 är i full gång med att rekrytera sommarjobbare till sina sommarprojekt, där så många av våra elever redan fått jättefina sommarjobb under fem års tid.
Dessutom passade www.angeredsutmaningen.se på att öppna sökperioden för årets studentstipendier, där alla blivande studenter kan premieras med mellan 5000 och 15000 kronor beroende på vilket stipendium man själv söker eller blir nominerad till. Stipendieregnet faller ut på självaste studentdagen 1 juni, som också den återfår sin forna glans i år efter två års Coronaanpassning.
Den som säger att det inte finns jobb för ungdomar i Angered har inte varit på Jobbmässan, konstaterade några av besökarna. Och utställarna själva var överlag mycket nöjda med de elevkontakter som hann med att knytas under de två timmar som mässan pågick.