Har du valt design till din studentmössa?
 


Nellie Ebson 2022-10-21

Här sitter Josèphine och Oskar och väljer studentmössor.
Bild:Rickard Strid
Här sitter Josèphine och Oskar och väljer studentmössor.

Nu börjar det närma sig för nästa gäng att ta studenten, eller det är ju inte riktigt dags än men tiden springer iväg. Då är det både förberedelser inför studenten och att välja design på studentmössan.

Jag har intervjuat två elever, Joséphine Kirlid och Oskar Aastradsen som går i 4an på Riksgymnasiet om just studenten. 

När jag ställer frågan hur det känns att studenten börjar närma sig, säger Josèphine att det känns så obeskrivligt j*dra bra. Oskar känner att det är tråkigt för att man inte får träffa alla goa människor men skönt för att slippa skolan. Det är lite olika mellan deras tankar inför studenten, Josèphine känner sig lite nervös men hon tar det lite lugnt och tar ett steg i taget och fokuserar mer på det som är just nu än det som är framåt. Oskar tänker inte så mycket på det just nu utan tänker mer framåt och han vill bli fotbollstränare i framtiden.

Inför studenten brukar man ju också välja en studentmössa, där man kan få välja design och någon speciell detalj om man vill. Oskar tyckte inte alls att det var svårt att välja och han tog en vattenavvisande mössa eftersom om man får något på den så rinner det av. Josèphine tyckte att det var delvis svårt och delvis lätt att välja mössa. Hon valde nåt guldpaket och det är någon glittrig detalj på, sedan så tillägger hon lite hemlighetsfullt att “Ja men det får den som är med på studenten se”.