Göteborg Open -"Två medaljer i år"


Nellie Ebson 2022-11-11

Nellie på mållinjen
Bild:Privat bild
Nellie på mållinjen

Göteborg Open är en idrottstävling som riktar sig till ungdomar från 7 år med någon form av funktionsvariation. Jag själv har varit med i Göteborg Open från 9 års ålder och då tävlade jag i frame running och löpning. Sen dess har jag tävlat varje år i dessa grenar plus femkamp och boccia en gång.

För att vara med och tävla i Göteborg Open behöver man inte ha tidigare erfarenheter. I år ägde tävlingen rum helgen den 19-20 november i Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

De grenar man kunde anmäla sig till är boccia, bordtennis, elinnebandy, frame fotboll, frame running, 5-kamp, para handboll (fast i år blev handbollen inställd), judo, miniatyr curling, luftvapenskytte, parafotboll, parallellslalom, ridning, rullstolsdans, 60 m rullstolskörning/löpning och unified boccia. 

Det var 9 föreningar som hjälpte till att arrangera Göteborg Open. En av föreningarna var föreningen 3V HIF från Göteborg som jag själv är med i. För oss som går på Riksgymnasiet är tävlingen kostnadsfri annars kostar det 350 kronor oavsett antal grenar. Riksgymnasiets habiliteringspersonal är med och stöttar eleverna att delta i de olika grenarna. Det var 10 stycken elever från Riksgymnasiet som var anmälda.

Det bästa med Göteborg Open enligt mig är att få träffa alla människor och få tävla. Jag har vunnit i frame running nästan varje år som jag var med och mitt rekord på tävlingen är 15,26 sekunder. Idag har jag ca 25 medaljer hemma från Göteborg Open.

I år så vann jag en silver i 60 m elrullstol och en brons i 60 m framerunning. Det kändes bra men jag kände nog att jag värmde upp "för mycket" inför framerunning dvs. att jag blev lite trött i benen innan tävlingen väl startade. Det jag lärde mig av det var att inte springa för fort innan tävlingar startar. Men jag är nöjd ändå.

 
För mer information gå in på
http://www.goteborgopen.hemsida.eu/