Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Regionspolitikerna applåderade
Hela Blommans viktiga arbete


Yahye Yusuf 2019-09-05

Carina Liljesand (L) tillsammans med Fatima Afarah, Nacimo Hasan, Yonis Abdi och regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström (M)
Bild:Okänd
Carina Liljesand (L) tillsammans med Fatima Afarah, Nacimo Hasan, Yonis Abdi och regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström (M)

-- Vad mäktigt det kändes att stå framför hela regionsfullmäktige och ta emot stipendiet på hundratusen kronor, säger Yonis Abdi som tillsammans med Fatima Afarah och Nacimo Hasan precis återvänt från prisceremonin i Vänersborg.
-- Föreningen Hela Blomman utför ett väldigt viktigt arbete i den svåra kampen mot kvinnlig könsstympning, sa regionsfullmäktigeledamoten och stipendienämndsordföranden Carina Liljesand (L) när priset delades ut.

Det var för sjunde året i rad som Västragötalandsregionen nu delade ut Mänskliga Rättigheterstipendiet för att premiera insatser i länet som för kampen för mänskliga rättigheter framåt. Bland femton nomineringar valde stipendienämnden ut Hela Blomman som allra viktigast. Eller som en politikern Magnus Berntsson uttryckte saken;

--Sträck på er ungdomar - det är bara 1,7 miljoner människor som kan få det här stipendiet.
-- Hela Blomman är en sådan verksamhet som bidrar till att förbättra unga flickors och kvinnors möjligheter att tillvarata sina rättigheter. Både genom att informera om kvinnlig könsstympning och genom att hjälpa tjejer som redan drabbats till att få vård, betonade Carina Liljesand.
Föreningens ordförande Fatima Afarah höll ett kort tacktal inför de församlade fullmäktigepolitikerna, där hon uttryckte både stolthet och tacksamhet över att Hela Blomman nu fått stipendiet och därmed den uppskattning som visats föreningen.

-- Det är mycket värmande att ni valde oss bland 15 andra viktiga nomineringar och vi känner stor ödmjukhet inför att ta emot stipendiet för mänskliga rättigheter, sa Fatima bland annat.
I samband med stipendieutdelningen fick Fatima, Nacima och Yonis också tillfälle att delta i en lunch tillsammans med bland regionfullmäktiges högsta ledning, Annika Tännström (m), Per Tenggren (s) och Magnus Berntsson (kd) samt ledamöterna Carina Liljesand och Louise Åsenfors (s) för att berätta mer om föreningens verksamhet. Att detta råkade sammanfalla med fastemånaden Ramadans krav på att vänta med föda och vatten till solens nedgång bekymrade inte ungdomarna från Angered det allra minsta;

-- Jag har inga problem med att sitta till bords med andra som äter. Mitt stora problem under fastan är att jag saknar kaffe på morgonen, skrattar Nacimo. 
Om ett år skall Hela Blommangänget träffa politikerna igen;

-- Då skall det bli jättekul att få visa dem vilken skillnad som stipendiet varit med och skapat. Nu skall det hända grejer i Hela Blomman, det kan vi lova, säger Fatima Afarah.
En videoinspelning från prisceremonin klickar du fram på http://vgregion.media.fnf.nu/sealla/

Tipsa en vn Skriv ut



Matsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta