Äntligen fick Muna träffa
kungen hemma på slottet


Emma Travljanin 2021-11-23

Så fick då äntligen Muna Idow besöka slottet och ta emot sitt fina diplom direkt ur kung Carl XVI Gustafs hand.
Bild:Stiftelsen Ungt Ledarskap/Magnus Fröderberg
Så fick då äntligen Muna Idow besöka slottet och ta emot sitt fina diplom direkt ur kung Carl XVI Gustafs hand.

Kung Carl XVI Gustaf med sin nykrönta simskoledrottning och silvertronen i bakgrunden. Äntligen kunde de träffas på riktigt på Stockholms slott, ett helt halvår efter det att kungens stiftelse Ungt Ledarskap i maj meddelade att Kompassrosen, det fina stipendiet för Unga Ledare, i år tilldelats Muna Idow. 
-- Det har varit fantastiskt hedrande och mycket spännande att vara med om, säger Muna till Angeredswebben.

Så hur var då hennes livs allra första besök på slottet?
--Det var verkligen jättekul. Vi fick en rundtur på slottet dagen innan prisceremonin, vilket jag tyckte var superhäftigt. Det var hovets personal som guidade oss, en kunnig person som verkligen visste vad hon pratade om. Vi fick även se var prinsparet hade sin bröllopsfest, där även Avicii var med. Vi fick se bilder på hur fint man gjorde när det var bröllop och hur det nu såg ut. 
Vad sa kungen när du fick diplomet?
--När jag fick ta emot stipendiet ur hans hand så sa han några personliga ord till mig, men jag kommer bara  ihåg första meningen som var att jag är en fantastisk ledare, vilket fick mig att känna mig extra stolt och glad, förstås. Det fick mig verkligen att tänka efter en extra gång på  varför jag fått stipendiet, vilket är väldigt positivt, berättar Muna.
Vad var det häftigaste med dagarna på slottet?
--Det allra häftigaste var nog att få se en del av kungens personlighet och hur fin han är som person bland oss. Men även att vara där i stunden med glädje och heder där fokuset ligger på dig själv och de andra stipendiaterna och att få njuta av den du är och att alla är där för att uppmärksamma och bekräfta detta.
Så när ses ni igen!?
--Förhoppningsvis de kommande åren då jag ska gå på kursen Värdebaserat Ledarskap vars diplom kungen delar ut. Så jag och kungen kommer snart ses igen, konstaterar en påtagligt stolt och lycklig Muna Idow. Vår egen angeredsalumn som stog studenten härom året med sitt nystartade UF-företag simskolan Mermaid och Advokatfirman Vinges mångfaldsstipendium i bagaget. Idag leder Muna simskolor för vuxna och ungdomar som inte fått lära sig simma i flera bassänger runt om i stan.

http://angeredswebben.se/muna-fajpyr-kungensa-ledarestipendium

http://angeredswebben.se/muna-en-av-toppkandidaterna-fa-r-kungens-ledarestipendium

https://www.ungtledarskap.se/

www.mermaidsverige.com