Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Muna en av toppkandidaterna
för kungens ledarestipendium


Farhan Omar Ali 2021-04-12

För sex år sedan var Petra Elio Serti given för kung Carl XVI Gustafs ledarestipendium. Nu funderar monarken på att ge ett av årets stipendier till simläraren och entreprenören Muna Idow, som tog studenten i somras. Bilden är dock ett montage.
För sex år sedan var Petra Elio Serti given för kung Carl XVI Gustafs ledarestipendium. Nu funderar monarken på att ge ett av årets stipendier till simläraren och entreprenören Muna Idow, som tog studenten i somras. Bilden är dock ett montage.

För sex år sedan var Angeredsgymnasiet säkrat av säkerhetspolis och livvakter och en kunglig limousine var framkörd vid skolans entré därför att Sveriges monark, kung Carl XVI Gustaf, kom till skolan för att premiera Petra Elio Serti med "Kompassrosen" - kungens alldeles eget stipendium för att belöna framgångsrika unga ledare. Inför årets utdelning av stipendiet finns återigen en lokal kändis med i toppstriden inför att stipendiet skall delas ut; Muna Idow är nämligen en av de tio kvarvarande kandidaterna när hundratals nomineringar synats i sömmarna.

--Bakom stipendiet Kompassrosen står Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap som varje år delar ut stipendiet om 50 000 kronor till tre till fem unga ledare under 26 år som utmärks av att vara extra modiga, handlingskraftiga och omtänksamma i sitt sätt att leda sig själva och andra, berättar Rebecca Sundberg som är verksamhetsledare för Stiftelsen Ungt Ledarskap.
En kompassros är ju den korsformade stjärnlika figur som ofta sitter i ett hörn av kartan - eller mitt i kompassen under orienteringslektionerna på Idrott och hälsa-kurserna. Det handlar förstås om riktning och vägval, vilket ledarskap kanske mer än något annat handlar om. Att själv välja den bästa vägen - och att få andra att följa efter. Precis som Muna Idow gjort med sin simskola Mermaid.
Precis som när nu mammalediga skolsamordnaren Petra Elio Serti fick stipendiet i mycket hård konkurrens med andra framstående ledare runt om i landet är startfältet knivvasst också för Muna Idow, simläraren, företagaren och socionomstudenten som tog studenten i somras och därefter fortsatt att utveckla sin simskola för kvinnor som aldrig fick lära sig simma i hemlandet.
Bland övriga finalister finns KTH-studenten Hiba Adem som startat upp ett eget mentorsprogram, verksamhetschefen Emina Sesto som förestår tre LSS-boenden, scoutledaren Douglas Öster, matteföretagaren Elis Hodzic, kårordföranden Timmie Hansson, cyberansvariga Annika Avén, Eleonora Svanberg som startat Girls in STEM för fler tjejer på teknikjobb, Jonatan Persson UF-företagare som gått vidare till ett eget aktiebolag för att avsalta havsvatten och Vladislav Kaim som bland annat är ung rådgivare till FNs generalsekreterare António Gutterrez. Vilket getingbo - med idel värdiga stipendiater för Kompassrosen.
Den 3 maj avslöjas vilka rosor som belönas och som får ta emot stipendiet av hans majestät konungen. Vinstsumman blir i så fall 50000 kronor som skall användas för fortsatt utveckling av ledarskapet. Angeredswebben håller förstås tummarna för att det blir Muna Idow som tar hem ännu en välförtjänt uppmuntran för sina värdefulla insatser med att hjälpa invandrartjejer med simkunskaper och andra angelägna nycklar till integration i Sverige.Mer om Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap och årets toppkandidater kan du läsa på
https://www.mynewsdesk.com/se/konungens-stiftelse-ungt-ledarskap/pressreleases/tio-toppkandidater-har-chans-till-kompassrosstipendiet-2021-3088289 eller här i Angeredswebben 
http://angeredswebben.se/muna-tar-sig-ga-rna-vatten-a-ver-huvudet

Tipsa en vän     Skriv ut



Matsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav