Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Är du ung och queer - då är GIA något för dig


Elias Cederholm 2022-10-28


När jag började på Angeredsgymnasiet så kom jag i kontakt med GIA som är en mötesplats och en fritidsgård för unga hbtq+ personer, jag har gått på GIA nu i några veckor och jag tycker de är superbra, jag vill att så många som möjligt som befinner sig i liknande situation som jag också ska kunna få en chans att träffa andra HBTQ personer ska få just den chansen, därför intervjuade jag en person som jobbar på GIA, så här lät det.

GIA står för Gays in Angered och bildades 2012 av Tanya Charif. Syftet är att unga hbtq personer främst i Angered ska ha en trygg mötesplats. Man ska kunna dela med sig av känslor, tankar och upplevelsen av att vara hbtq. På GIA kan man också träffa unga i samma situation och kunna dela med sig av sina upplevelser utan att vara rädd för att utsättas för homofobi eller transfobi, säger en som jobbar på GIA.

GIA är än idag en kommunal skyddad mötesplats som är separatistisk för alla mellan 13-25 och identifierar sig som hbtq+, vi jobbar också med att föreläsa i skolor och på fritidsgårdar om hbtq+ och normer. 

Hur kommer man i kontakt med er? 

"Många kommer i kontakt med oss sociala medier, efter att vi föreläst i skolor och på fritidsgårdar men också via kuratorer, psykologer och ungdomsmottagningen."

Några träffar också oss under West Pride.

Sist undrade jag vad GIA erbjuder, och då fick jag svaret:  

"Hos GIA erbjuder vi enskilda stödsamtal med alla som har tankar och funderingar kring sex, sexualitet, kön/ könsidentitet och tankar och känslor kopplat till hbtq+."

 

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander