Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Utmanarna samlade till kick off tillsammans med medverkande elever och lärare.
Utmanarna samlade till kick off tillsammans med medverkande elever och lärare.

Angeredsutmanarna rivstartade
med kick off i entreprenörscentrum

Angeredsutmaningen fortsätter oförtrutet sin uppmaning till företag och arbetsgivare som vill hjälpa våra elever att hitta vägar ut i arbetslivet. Nyligen samlades många av utmanarna till kickoff på skolan för att ladda batterierna för det nya läsåret. 

Läs mer


Ungdomsmässan 2019

På tisdag 10/9 mellan kl 9-15 kommer alla anordnare av fritidsaktiviteter som finns i Angered (inuti och runt omkring skolan) att hålla en utställning i Angereds Arena som de kallar för Ungdomsmässan.


Tisdagen den 10 september befinner sig tretton utställare på Angereds Arena. Tanken är att visa eleverna på Angeredsgymnasiet det smörgå...

Läs mer
Carina Liljesand (L) tillsammans med Fatima Afarah, Nacimo Hasan, Yonis Abdi och regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström (M)

Regionspolitikerna applåderade
Hela Blommans viktiga arbete

-- Vad mäktigt det kändes att stå framför hela regionsfullmäktige och ta emot stipendiet på hundratusen kronor, säger Yonis Abdi som tillsammans med Fatima Afarah och Nacimo Hasan precis återvänt från prisceremonin i Vänersborg.
-- Föreningen Hela Blomman utför ett väldigt viktigt arbete i den svåra kampen mot kvinnlig...

Läs mer
Många fina uppmärksammanden under 2019 års student.

Årets stipendieregn på 101000 kronor 
var höjdpunkt på utsökt studentlunch

Årets studentstipendier är utdelade och stipendiaternas oförställda glädje gick inte att ta miste på den här gången heller. Blivande jurister, begåvade gymnasiearbeten, bästa unga ledare, bästa hållbarhetsidé för hotellbruk, trygghetsskapande insatser,  förebilder med civilkurage och arbete för mä...

Läs mer

Estrellachefen inför studenten;
Var nyfikna och tro på er själva!

Årets ekonomielever kan allt om chipsmarknaden, här tillsammans med Estrellachefen Carina Hanson. I stolen Mohamed Suleman som du ser mer av genom att klicka i slutet av artikeln.

--Tro på er själva och lova mig att alltid vara nyfikna! Med de orden tog Estrellas VD Carina Hanson farväl av de blivande ekonomistudenterna, som precis avslutat sin inhouseutbildning på den närbelägna chipsfabriken.
Vid tolv olika tillfällen under gymnasieutbildningen i Angered har ekonomieleverna varit på besök hos Estrella och träffat en...

Läs mer
Patrick Gladh

Skolledningen tar plats

Patrick Gladh - om stoltheten över att få vara rektor i Göteborgs mest spännande skola

Äntligen tar skollednigen plats i Angeredswebben. Första texten är skriven av rektor Patrick Gladh som ger oss en reflektion om skolan och varför han blev rektor.


Att få starta något nytt är stort, att få göra det på Angeredswebben är större. Det du läser nu är första rektorsspalten med fler på väg. Vi...

Läs mer

“Alla har rätt att funka olika”
Riksgymnasiet skramlar för Musikhjälpen

Fr. v. Vendela, Sofia, Wilma och Alice har varit med och planerat Riksgymnasiets insamling till årets upplaga av Musikhjälpen.

På Riksgymnasiet i Göteborg ska det startas en insamling, i samband med årets tema på musikhjälpen. Temat för årets musikhjälpen är “ att alla har rätt att funka olika”.


Vi på Angeredswebben har intervjuat Paul Nemorin som jobbar som elevassistent på skolan, för att ta reda på mer om projektet med insamlingen....

Läs mer
UR ”Lärlabbet” filmar en lektion.

SOS på Angeredsgymnasiet
Skolverket planerar film

SOS på Angeredsgymnasiet är hetare än någonsin. Nu steppar Skolverket upp och planerar två filmer på tema SOS. Första planeringsträff fredagen den 26 november.


SOS-arbetet på Angeredsgymnasiet har anor långt tillbaka i tiden med en bakgrund i dåtidens Livskunskap. Idag drivs arbetet av en grupp eldsjälar på knappt 10 personer...

Läs mer


Stöd och Support
- att skriva under med sitt namn

En runda i Angeredsgymnasiets korridorer kan ge så många intryck. Man möter många och man möter mycket. Idag sprang jag på tre elever med listor i händerna.


Åter igen händer det som tar så hårt på oss som är en del av Angeredsgymnasiet. Ett beslut, taget och på väg att verkställas. Det värker medlidande...

Läs mer

Skolbibliotek på Angeredsgymnasiet
Elevkåren driver projektet framåt

Lokalerna för det planerade biblioteket används just nu som möteslokal.

Angeredsgymnasiet: På Angeredsgymnasiet i Göteborg ska det byggas ett skolbibliotek. Även om det redan finns ett allmänt bibliotek precis jämte skolan så ska det byggas ett skolbibliotek i skolan som bara är till för skolans elever för att det ska var så skolanpassat som möjligt. Elevkåren är med i detta projekt men även de...

Läs mer


Välkomna till skolan!
Receptionen på Angeredsgymnasiet

Angeredswebben har pratat med Catarina Jostéus i receptionen på Angeredsgymnasiet. Det vi har fått svar på är vart receptionen ligger, när och varför den startades och vad man kan få hjälp med där, Öppettider och när dom stänger. Vi har också fått reda på vilka som jobbar där.

Läs mer

Volvo besökte Angeredsgymnasiet

Petra Elio jobbar med Angeredsutmaningen och har bjudit in Volvo till Angeredsgymnasiet.

Onsdagen den 3 oktober besökte Volvo Angeredsgymnasiet, de träffade NA3, EK3, HA3, SA3. Syftet med besöket var att presenterar företaget och de hade presentatörer med sig som berättade om sina personliga resor inom Volvo-industrin.

Läs mer
LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson med medarbetare fick träffa många elever som kunde berätta om möten med arbetsgivare.

LO-basen riktigt nyfiken
på Angeredsutmaningen

Med 1,5 miljoner medlemmar finns ju LO över hela landet och vi vill gärna vara med och sprida goda exempel på hur ungdomar kan komma ut i arbetslivet. Det menade Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för Sveriges allra största fackliga organisation när han härom dagen återkom till Angeredsgymnasiet. Med Angeredsutmaningen och alla olika samarbeten med...

Läs mer

Gymnasiemässan 2018
- att rekrytera klasskamrater

God stämning på Mässan.

Den 9 oktober startade Gymnasiemässan & Future Skills 2018 på Svenska Mässan. Det hela slutar den 11 oktober. Angeredsgymnasiet representeras av ett stort gäng personal och peppade elever.


Arbetet med Angeredsgymnasiets monter har nu fortgått under ett antal veckors gid. Det är bråda dagar idag fylls mässhallen av hugade högstadeielever som ska...

Läs mer
Matsedel

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Sofia, James, Wilma, Alice, Hanna, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav