Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Wilma, Alice och Hanna, gymnasieelever på distans.
Wilma, Alice och Hanna, gymnasieelever på distans.

Distansundervisning
- ett tomt Angeredsgymnasium

Angeredsgymnasiet har stängt på grund av viruset Covid-19. Så nu tvingas eleverna ha hemundervisning via nätet. Vi är tre elever ifrån riksgymnasiet som har valt att dela med oss om våra tankar kring situationen.


Angeredsgymnasiet elever får testa på hemundervisning, för att skolan har stängd på grund av att man vill minska risken...

Läs mer


Sex miljoner kronor back
Planerad omställning på Angeredsgymnasiet

Vi på Angeredswebben har fått höra att Angeredsgymnasiet har ekonomiska problem och därför har vi tagit reda på mer genom att ställa frågor till den nya ekonomen Farbina Samavat och skolans chef Ola Lindhé.


Farbina Samavat började som den nya ekonomen på skolan, hon började sin tjänst här på...

Läs mer


Likabehandlingsveckan

Hur motverkar vi rasism?

Vecka 9 så kommer likabehandlingsveckan äga rum. Årets tema är rasism. Syftet är att prata om vad rasism är, hur man upplever rasism på skolan och hur man gör för att motverka det. Både för elever, personal och alla andra runt omkring dig.


Likabehandlingsgruppen jobbar med att skolan ska vara en trygg plats. Tanken är att varje elev...

Läs mer
Gamla caféet i mittkoridoren

Vill du bidra till Sveriges bästa skoltidning?

Gamla caféet i mittkoridoren kommer att förvandlas till en ny redaktion för Angeredswebben, som kommer vara tillgänlig för alla på skolan. Tanken med detta är att vi vill få så många som möligt att skriva i tidningen.


Före jul blev det klart att det gamla caféet kommer att bli en redaktion för Angeredswebben. Det gö...

Läs mer


Alice på Riksgymnasiet har intervjuat Marita på skolan angående jobbmässan.

Jobbmässan är ett evenemang som vi har en gång per år och det är ett bra tillfälle för våra elever, att få nätverka, få bra tips från utställarna och fylla sin ”ryggsäck” med handfasta förslag på hur...

Läs mer
Ayshin Imanpour i ungdomsfullmäktige

Intervju med Aysnin

Tjejen som vill påverka och satsa på ungdomar

Ayshin Imanpours arbete för ungdomsfullmäktige hoppas hon ska leda till att ungdomar får det bättre. Hon önskar att fler ungdomar vill och vågar jobba med frågor de brinner för.


Angeredswebben har intervjuat Ayshin Imanpour som är vald till ungdomsfullmäktige och är invald under hela året. 

Ungdomsfullmäktige är ett...

Läs mer
Shermin Ghalam, Kani Jaff och Ridwan Qayre tillsammans med Hafsa Mohamed, Mahnaz Afzalii,  Saciid Hussein och Fadumo Muhamud och några av deltagarna.

Gårdagens elever ger goda råd till dagens;

"Våga använda det nya språket
och tag hjälp av dina lärare!"

-- Mitt bästa råd till er som går på Språkintroduktion är att verkligen VÅGA använda det nya språket. Det säger handelshögskolestudenten Ridwan Qayre, som ganska nyligen själv gick på Angeredsgymnasiets både Sprint- och ekonomiprogram. Ridwan var en av fyra före detta elever som UF-företaget Stronger Together...

Läs mer
Adepterna Jibril och Artjola samt Öppet Hus-funktionärerna Segen och Astri omringade årets stipendiat Laila.

"Mentorn är som en verktygslåda
till allt man vill göra i sitt nya land"

Laila Karam, som i våras tog studenten från NA, fick föreningen Öppet Hus stipendium för 2019 som uppmuntran för sitt starka engagemang för att hjälpa kamrater och sin egen kamp för att ta sig fram i sitt nya land. Idag pluggar hon till civilingenjör inom biomedicin på Chalmers Tekniska Högskola.

Läs mer
Ola Lindhé utanför en utav elevhälsans mottagningar.

Elevhälsan på Angeredsgymnasiet
Förebygga och minsksa risken för ohälsa

Angerdswebben har tagit i kontakt med Ola Lindhé för en intervju om elevhälsan på Angeredsgymnasiet. Ola Lindhé berättar att elevhälsans uppgift är att de ska underlätta för eleverna att klara studierna. 


Elevhälsan ska främja elevers lärande, utveckling och hälsa. De ska också...

Läs mer
På bilden till vänster ser vi en handbolls spelare från herrlaget Sövehof, bilden i mitten är från ett skräp plockning i Gårda och i bilden till höger sitter Maria från Skanska tillsammans med elever från Angeredsgymnasiet. För mer information tryck på bilderna.

Arenor som förenar

Projekt som bygger upp broar med hjälp av träning


Vid starten av läsåret 2018 har Arenor som förenar varit igång och det är ett projekt som Angeredsgymnasiet, Partille gymnasium, Sävehof och Skanska startade tillsammans. Syftet med projektet är att detta ska vara ett samarbete mellan idrott och näringsliv som skall bygga upp broar med hjälp av träning, utbildning, gemenskap och hälsa.

Läs mer
Abdi Ilmi Ali

Intervju med Abdi Ilmi Ali

"Varje morgon är en ny möjlighet!"

Vi har intervjuat Abdi Ilmi Ali som läser på Ekonomiprogrammet. Han går det sista året på Angeredsgymnasiet och skriver böcker på somaliska.


Abdi är uppvuxen i Somalia, han kom till Sverige när han var 16 år. Abdi kom som ensamkommande barn och visste inte hur han skulle klara sig själv. Allt var helt nytt för honom i Sverige....

Läs mer
Material för HLR-kurs och Sari utanför personalrummet där hjärtstartaren hänger.

Kunskap räddar liv

HLR är viktigt. Med de rätta kunskaperna kan du rädda upp till 70%  av de som får hjärtstopp. Angeredswebben har intervjuat Sari Hautala Thorne angående detta ämne.


Förra året hade 6135 stycken hjärtstopp, av dom överlevde bara 632 för att dom fick snabb hjälp. Om man agerar kan man rädda 70% av dem som får hjä...

Läs mer


Angeredsgymnasiet har under nästan 3 år nu varit Intraprenadskola. Här informerar Rådet, som är intraprenadens beslutande organ, om vad som ligger på dagordningen.


Beredningsgruppen har efter Arbetsrådet 22/10 börjat arbeta med följande frågor:

Förstelärartjänsten som ska tillsättas. Vilket behov har vi och vad önskar...

Läs mer
Angeredsgymnasiets monter

Gymnasiemässan 2019

Framtidens val!

Gymnasiemässan går på Svenska Mässan och det pågår i mellan 8-10 oktober samt idag den 9 oktober är det öppet till kl 20.00 och 10 oktober till kl 18.00,  inträde 30 kronor för hela familjen.


Just nu är gymnasiemässan igång, där du kan göra framtidsval antingen efter högstadiet eller efter avslutad ...

Läs mer


Skolans nya byggprojekt

Skolbiblioteket


Jag har intervjuat läraren Torbjörn Wassenius som är även med i intraprenad rådet. Intrapenadrådets arbetsuppgifter är att jobba med skolans utveckling, tex verksamhetsplanen, investeringar och fortbildning. Han är med i projektet med att bygga ett skolbibliotek på Angeredsgymnasiet. 

Jag har frågat Torbjörn om skolbiblioteket och han...

Läs mer
Klimatsmart vecka på Restaurang Blå

Vill du smaka på klimatsmart mat?


Jag har inervjuat kökschefen Ann Wandeby som jobbar på Restaurang Blå angående klimatsmart vecka som sker vecka 40. Här är svaren jag fick. 

Temavecka kommer att ha fokus på klimatsmart mat. Alla skolor och förskolor i hela Göteborgs Stad har planerat denna temavecka. Vi vill ge kunskap och uppmuntra våra gäster/elever att bli mer...

Läs mer


Angeredswebben
- vår berättelse

2004 startades webbtidningen Rixwebben av Riksgymnasiet Göteborg. Bara en liten tid efter detta valde man att byta namn till Angeredswebben. Från och med då var tidningen en skolangelägenhet.


Angeredswebbens grundstomme är eleverna på Estetprogrammet Media på Riksgymnasiet i Göteborg som arbetar med tidningen som en del av sina kurser. 

Tidningens...

Läs mer
Utmanarna samlade till kick off tillsammans med medverkande elever och lärare.

Angeredsutmanarna rivstartade
med kick off i entreprenörscentrum

Angeredsutmaningen fortsätter oförtrutet sin uppmaning till företag och arbetsgivare som vill hjälpa våra elever att hitta vägar ut i arbetslivet. Nyligen samlades många av utmanarna till kickoff på skolan för att ladda batterierna för det nya läsåret. 

Läs mer


Ungdomsmässan 2019

På tisdag 10/9 mellan kl 9-15 kommer alla anordnare av fritidsaktiviteter som finns i Angered (inuti och runt omkring skolan) att hålla en utställning i Angereds Arena som de kallar för Ungdomsmässan.


Tisdagen den 10 september befinner sig tretton utställare på Angereds Arena. Tanken är att visa eleverna på Angeredsgymnasiet det smörgå...

Läs mer
Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Matsedel

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Sofia, James, Wilma, Alice, Hanna, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav