Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3


Alice på Riksgymnasiet har intervjuat Marita på skolan angående jobbmässan.

Jobbmässan är ett evenemang som vi har en gång per år och det är ett bra tillfälle för våra elever, att få nätverka, få bra tips från utställarna och fylla sin ”ryggsäck” med handfasta förslag på hur...

Läs mer
Ayshin Imanpour i ungdomsfullmäktige

Intervju med Aysnin

Tjejen som vill påverka och satsa på ungdomar

Ayshin Imanpours arbete för ungdomsfullmäktige hoppas hon ska leda till att ungdomar får det bättre. Hon önskar att fler ungdomar vill och vågar jobba med frågor de brinner för.


Angeredswebben har intervjuat Ayshin Imanpour som är vald till ungdomsfullmäktige och är invald under hela året. 

Ungdomsfullmäktige är ett...

Läs mer
Shermin Ghalam, Kani Jaff och Ridwan Qayre tillsammans med Hafsa Mohamed, Mahnaz Afzalii,  Saciid Hussein och Fadumo Muhamud och några av deltagarna.

Gårdagens elever ger goda råd till dagens;

"Våga använda det nya språket
och tag hjälp av dina lärare!"

-- Mitt bästa råd till er som går på Språkintroduktion är att verkligen VÅGA använda det nya språket. Det säger handelshögskolestudenten Ridwan Qayre, som ganska nyligen själv gick på Angeredsgymnasiets både Sprint- och ekonomiprogram. Ridwan var en av fyra före detta elever som UF-företaget Stronger Together...

Läs mer
Adepterna Jibril och Artjola samt Öppet Hus-funktionärerna Segen och Astri omringade årets stipendiat Laila.

"Mentorn är som en verktygslåda
till allt man vill göra i sitt nya land"

Laila Karam, som i våras tog studenten från NA, fick föreningen Öppet Hus stipendium för 2019 som uppmuntran för sitt starka engagemang för att hjälpa kamrater och sin egen kamp för att ta sig fram i sitt nya land. Idag pluggar hon till civilingenjör inom biomedicin på Chalmers Tekniska Högskola.

Läs mer
Ola Lindhé utanför en utav elevhälsans mottagningar.

Elevhälsan på Angeredsgymnasiet
Förebygga och minsksa risken för ohälsa

Angerdswebben har tagit i kontakt med Ola Lindhé för en intervju om elevhälsan på Angeredsgymnasiet. Ola Lindhé berättar att elevhälsans uppgift är att de ska underlätta för eleverna att klara studierna. 


Elevhälsan ska främja elevers lärande, utveckling och hälsa. De ska också...

Läs mer
På bilden till vänster ser vi en handbolls spelare från herrlaget Sövehof, bilden i mitten är från ett skräp plockning i Gårda och i bilden till höger sitter Maria från Skanska tillsammans med elever från Angeredsgymnasiet. För mer information tryck på bilderna.

Arenor som förenar

Projekt som bygger upp broar med hjälp av träning


Vid starten av läsåret 2018 har Arenor som förenar varit igång och det är ett projekt som Angeredsgymnasiet, Partille gymnasium, Sävehof och Skanska startade tillsammans. Syftet med projektet är att detta ska vara ett samarbete mellan idrott och näringsliv som skall bygga upp broar med hjälp av träning, utbildning, gemenskap och hälsa.

Läs mer
Abdi Ilmi Ali

Intervju med Abdi Ilmi Ali

"Varje morgon är en ny möjlighet!"

Vi har intervjuat Abdi Ilmi Ali som läser på Ekonomiprogrammet. Han går det sista året på Angeredsgymnasiet och skriver böcker på somaliska.


Abdi är uppvuxen i Somalia, han kom till Sverige när han var 16 år. Abdi kom som ensamkommande barn och visste inte hur han skulle klara sig själv. Allt var helt nytt för honom i Sverige....

Läs mer
Material för HLR-kurs och Sari utanför personalrummet där hjärtstartaren hänger.

Kunskap räddar liv

HLR är viktigt. Med de rätta kunskaperna kan du rädda upp till 70%  av de som får hjärtstopp. Angeredswebben har intervjuat Sari Hautala Thorne angående detta ämne.


Förra året hade 6135 stycken hjärtstopp, av dom överlevde bara 632 för att dom fick snabb hjälp. Om man agerar kan man rädda 70% av dem som får hjä...

Läs mer


Angeredsgymnasiet har under nästan 3 år nu varit Intraprenadskola. Här informerar Rådet, som är intraprenadens beslutande organ, om vad som ligger på dagordningen.


Beredningsgruppen har efter Arbetsrådet 22/10 börjat arbeta med följande frågor:

Förstelärartjänsten som ska tillsättas. Vilket behov har vi och vad önskar...

Läs mer
Angeredsgymnasiets monter

Gymnasiemässan 2019

Framtidens val!

Gymnasiemässan går på Svenska Mässan och det pågår i mellan 8-10 oktober samt idag den 9 oktober är det öppet till kl 20.00 och 10 oktober till kl 18.00,  inträde 30 kronor för hela familjen.


Just nu är gymnasiemässan igång, där du kan göra framtidsval antingen efter högstadiet eller efter avslutad ...

Läs mer


Skolans nya byggprojekt

Skolbiblioteket


Jag har intervjuat läraren Torbjörn Wassenius som är även med i intraprenad rådet. Intrapenadrådets arbetsuppgifter är att jobba med skolans utveckling, tex verksamhetsplanen, investeringar och fortbildning. Han är med i projektet med att bygga ett skolbibliotek på Angeredsgymnasiet. 

Jag har frågat Torbjörn om skolbiblioteket och han...

Läs mer
Klimatsmart vecka på Restaurang Blå

Vill du smaka på klimatsmart mat?


Jag har inervjuat kökschefen Ann Wandeby som jobbar på Restaurang Blå angående klimatsmart vecka som sker vecka 40. Här är svaren jag fick. 

Temavecka kommer att ha fokus på klimatsmart mat. Alla skolor och förskolor i hela Göteborgs Stad har planerat denna temavecka. Vi vill ge kunskap och uppmuntra våra gäster/elever att bli mer...

Läs mer


Angeredswebben
- vår berättelse

2004 startades webbtidningen Rixwebben av Riksgymnasiet Göteborg. Bara en liten tid efter detta valde man att byta namn till Angeredswebben. Från och med då var tidningen en skolangelägenhet.


Angeredswebbens grundstomme är eleverna på Estetprogrammet Media på Riksgymnasiet i Göteborg som arbetar med tidningen som en del av sina kurser. 

Tidningens...

Läs mer
Utmanarna samlade till kick off tillsammans med medverkande elever och lärare.

Angeredsutmanarna rivstartade
med kick off i entreprenörscentrum

Angeredsutmaningen fortsätter oförtrutet sin uppmaning till företag och arbetsgivare som vill hjälpa våra elever att hitta vägar ut i arbetslivet. Nyligen samlades många av utmanarna till kickoff på skolan för att ladda batterierna för det nya läsåret. 

Läs mer


Ungdomsmässan 2019

På tisdag 10/9 mellan kl 9-15 kommer alla anordnare av fritidsaktiviteter som finns i Angered (inuti och runt omkring skolan) att hålla en utställning i Angereds Arena som de kallar för Ungdomsmässan.


Tisdagen den 10 september befinner sig tretton utställare på Angereds Arena. Tanken är att visa eleverna på Angeredsgymnasiet det smörgå...

Läs mer
Carina Liljesand (L) tillsammans med Fatima Afarah, Nacimo Hasan, Yonis Abdi och regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström (M)

Regionspolitikerna applåderade
Hela Blommans viktiga arbete

-- Vad mäktigt det kändes att stå framför hela regionsfullmäktige och ta emot stipendiet på hundratusen kronor, säger Yonis Abdi som tillsammans med Fatima Afarah och Nacimo Hasan precis återvänt från prisceremonin i Vänersborg.
-- Föreningen Hela Blomman utför ett väldigt viktigt arbete i den svåra kampen mot kvinnlig...

Läs mer
Många fina uppmärksammanden under 2019 års student.

Årets stipendieregn på 101000 kronor 
var höjdpunkt på utsökt studentlunch

Årets studentstipendier är utdelade och stipendiaternas oförställda glädje gick inte att ta miste på den här gången heller. Blivande jurister, begåvade gymnasiearbeten, bästa unga ledare, bästa hållbarhetsidé för hotellbruk, trygghetsskapande insatser,  förebilder med civilkurage och arbete för mä...

Läs mer

Estrellachefen inför studenten;
Var nyfikna och tro på er själva!

Årets ekonomielever kan allt om chipsmarknaden, här tillsammans med Estrellachefen Carina Hanson. I stolen Mohamed Suleman som du ser mer av genom att klicka i slutet av artikeln.

--Tro på er själva och lova mig att alltid vara nyfikna! Med de orden tog Estrellas VD Carina Hanson farväl av de blivande ekonomistudenterna, som precis avslutat sin inhouseutbildning på den närbelägna chipsfabriken.
Vid tolv olika tillfällen under gymnasieutbildningen i Angered har ekonomieleverna varit på besök hos Estrella och träffat en...

Läs mer
Patrick Gladh

Skolledningen tar plats

Patrick Gladh - om stoltheten över att få vara rektor i Göteborgs mest spännande skola

Äntligen tar skollednigen plats i Angeredswebben. Första texten är skriven av rektor Patrick Gladh som ger oss en reflektion om skolan och varför han blev rektor.


Att få starta något nytt är stort, att få göra det på Angeredswebben är större. Det du läser nu är första rektorsspalten med fler på väg. Vi...

Läs mer
Matsedel

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Sofia, James, Wilma, Alice, Hanna, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav