Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3


Intervju med rektorer

Coronahösten i skolan


Många kanske undrar, funderar och tänker på hur det ska bli nu i höst när alla är tillbaka i skolan med tanke på Covid-19. Därför har Angeredswebben intervjuat Calina Folme och Ola Lindhé för att få klarhet i vad som gäller i höst i gymnasiets lokaler.


Skolan har rekommendationer som alla elever måste följa. Men...

Läs mer


Avspärrning

Skolan Avspärrad

Under Corona tiderna så har Angeredsgymnasiet stängt av korridorer som är runt Riksgymnasiet, där det går elever som har det lite svårare att hantera viruset Corona inom dessa avspärrningarna. 

Läs mer


Vad händer till hösten?

Många kanske undrar vad som händer till hösten med gymnasieskolorna runt om i Sverige, kommer de öppna igen? Eller kommer distansundervisningen fortsätta? Många undrar, så därför har vi på angeredswebben intervjuat Ola Lindhé som är en utav rektorerna på Angeredsgymnasiet.


Många kanske funderar på hur skolstarten...

Läs mer

Munas simskola
kan vinna 50000 kr

Muna Idow startade simskolan Mermaid UF när hon gick i trean.

Muna Idow och hennes simskola Mermaid har kvalificerat sig till den stora finalen för JCE-gruppens årliga entreprenörspris på 50000 kronor. Samma pris som UF-företaget New Buddies vann 2017 - också dessa ungdomar här från Angeredsgymnasiet.
I maj var Muna, som framgår av andra artiklar är i AW, med i finalen för SM i Ung Fö...

Läs mer
Sammanlagt 18 lyckliga stipendiater från alla skolans utbildningar fick vara med och dela upp 91000 kronor i stipendier.

91000 kronor i stipendieregn
fördelades i år på 18 studenter

Tänk att det ändå blev ett (nästan) alldeles vanligt studentfirande trots alla varningar, restriktioner och förbud under våren. Den 2 och 3 juni lyckades i alla fall Angeredsgymnasiet genomföra inte mindre än sju olika studenthögtider i nedskalat och Coronaanpassat format enligt alla Folkhälsomyndighetens och konstens regler. Med sig ut i...

Läs mer


Nu är Muna och Mermaid klara
för SM-final i Ung Företagsamhet

Muna trivs som fisken i vattnet. Eller sjöjungfrun kanske man skall säga?! Nu har i alla fall Muna Idow och hennes UF-företag Mermaid kvalificerat sig för SM-finalen i Ung Företagsamhet, som avgöres måndag och tisdag 18 - 19 maj. Inte sedan 1998 har Göteborg vunnit tävlingen och den gången med ett UF-företag från Angeredsgymnasiet. Nu...

Läs mer


Smink, Blåvitt och armbrytning.
- mina fritidsintressen då och nu

Liv Andersson går på Riksgymnasiet i Angered och reflekterar här över sina fritidsintressen och hur dessa varierat under åren som gått.


Jag heter Liv Andersson och jag är 17 år och går första året på Riksgymnasiet i Angered. Jag kommer från Frillesås men jag bor på elevhem i Angered under veckorna och åker...

Läs mer

Angeredswebben anordnar skrivartävling


Fram till den 20 maj kan nu Angeredsgymnasiets elever på distans delta och beskriva sin vardag som just elev på distans. Den 1 juni koras vinnarna och ni kan börja ta del av de erfarenheter våra elever delar.


Angeredswebben är Angeredsgymnasiets webbtidning. Angeredswebbens slogan är ”VÅR BERÄTTELSE”. Vi valde den för att vi tycker och...

Läs mer
Wilma, Alice och Hanna, gymnasieelever på distans.

Distansundervisning
- ett tomt Angeredsgymnasium

Angeredsgymnasiet har stängt på grund av viruset Covid-19. Så nu tvingas eleverna ha hemundervisning via nätet. Vi är tre elever ifrån riksgymnasiet som har valt att dela med oss om våra tankar kring situationen.


Angeredsgymnasiet elever får testa på hemundervisning, för att skolan har stängd på grund av att man vill minska risken...

Läs mer


Sex miljoner kronor back
Planerad omställning på Angeredsgymnasiet

Vi på Angeredswebben har fått höra att Angeredsgymnasiet har ekonomiska problem och därför har vi tagit reda på mer genom att ställa frågor till den nya ekonomen Farbina Samavat och skolans chef Ola Lindhé.


Farbina Samavat började som den nya ekonomen på skolan, hon började sin tjänst här på...

Läs mer
Här på bilden ser du oss som ingår i redaktionen för Angeredswebben. Innan vi börjar jobba så har vi möte i Google Meet för att gå igenom vad som behöver göras.

Så tycker vi om distansundervisningen

Den 18 mars i år kom beslutet att all undervisning på gymnasieskolorna runt om i Sverige och alla övrig vuxen utbilning, skulle ha undervisning på distans med anledning av Covid-19.


Vi på Angeredswebben har intervjuat tre personer om detta ämne. Två elever och en lärare. Eleverna som vi har intervjuat är Muna Idow och Abdifatah Aydid Hassan och...

Läs mer


Likabehandlingsveckan

Hur motverkar vi rasism?

Vecka 9 så kommer likabehandlingsveckan äga rum. Årets tema är rasism. Syftet är att prata om vad rasism är, hur man upplever rasism på skolan och hur man gör för att motverka det. Både för elever, personal och alla andra runt omkring dig.


Likabehandlingsgruppen jobbar med att skolan ska vara en trygg plats. Tanken är att varje elev...

Läs mer
Gamla caféet i mittkoridoren

Vill du bidra till Sveriges bästa skoltidning?

Gamla caféet i mittkoridoren kommer att förvandlas till en ny redaktion för Angeredswebben, som kommer vara tillgänlig för alla på skolan. Tanken med detta är att vi vill få så många som möligt att skriva i tidningen.


Före jul blev det klart att det gamla caféet kommer att bli en redaktion för Angeredswebben. Det gö...

Läs mer


Varför får Riksgymnasieelever gå i skolan som vanligt?

Nu under Corona tider driver Angeredsgymnasiet helt sin undervisning på distans, där elever får sitta hemma och ha skolundervisning. Men för Riksgymnasiet som är en del av Angeredsgymnasiet är det annorlunda. Riksgymnasieelever får möjligheten att vara på skolan om de behöver och vill. Varför är det annorlunda för...

Läs mer


Alice på Riksgymnasiet har intervjuat Marita på skolan angående jobbmässan.

Jobbmässan är ett evenemang som vi har en gång per år och det är ett bra tillfälle för våra elever, att få nätverka, få bra tips från utställarna och fylla sin ”ryggsäck” med handfasta förslag på hur...

Läs mer
Ayshin Imanpour i ungdomsfullmäktige

Intervju med Aysnin

Tjejen som vill påverka och satsa på ungdomar

Ayshin Imanpours arbete för ungdomsfullmäktige hoppas hon ska leda till att ungdomar får det bättre. Hon önskar att fler ungdomar vill och vågar jobba med frågor de brinner för.


Angeredswebben har intervjuat Ayshin Imanpour som är vald till ungdomsfullmäktige och är invald under hela året. 

Ungdomsfullmäktige är ett...

Läs mer
Shermin Ghalam, Kani Jaff och Ridwan Qayre tillsammans med Hafsa Mohamed, Mahnaz Afzalii,  Saciid Hussein och Fadumo Muhamud och några av deltagarna.

Gårdagens elever ger goda råd till dagens;

"Våga använda det nya språket
och tag hjälp av dina lärare!"

-- Mitt bästa råd till er som går på Språkintroduktion är att verkligen VÅGA använda det nya språket. Det säger handelshögskolestudenten Ridwan Qayre, som ganska nyligen själv gick på Angeredsgymnasiets både Sprint- och ekonomiprogram. Ridwan var en av fyra före detta elever som UF-företaget Stronger Together...

Läs mer
Adepterna Jibril och Artjola samt Öppet Hus-funktionärerna Segen och Astri omringade årets stipendiat Laila.

"Mentorn är som en verktygslåda
till allt man vill göra i sitt nya land"

Laila Karam, som i våras tog studenten från NA, fick föreningen Öppet Hus stipendium för 2019 som uppmuntran för sitt starka engagemang för att hjälpa kamrater och sin egen kamp för att ta sig fram i sitt nya land. Idag pluggar hon till civilingenjör inom biomedicin på Chalmers Tekniska Högskola.

Läs mer
ANGEREDSGYMNASIET FN-ROLLSPEL 2020

"Ge oss mera pengar så vi kan minska fattigdomen i Bolivia"


Landet Bolivia berättar om hur det har varit att representera Bolivia i FN-rollspelet på Angeredsgymnasiet. De vill ha pengar från ett rikt land som Usa, för att minska fattigdomen i Bolivia. De har lärt sig att det inte är så lätt att samarbeta med andra länder men ändå försöker dom att hitta lösningar för att få...

Läs mer
Matsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta