Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

ASAP Rockys advokat om
juristyrkets många fördelar


Hafsa Mohamed 2021-04-16

Rapparen ASAP Rockys svenske advokat Slobodan Jovicic är en av de medverkande i videon om juristutbildningen.
Rapparen ASAP Rockys svenske advokat Slobodan Jovicic är en av de medverkande i videon om juristutbildningen.

-- Arbetet är ju aldrig färdigt förrän det är färdigt. Så besvarade rapparen ASAP Rockys svenske advokat Slobodan Jovicic frågan om hur långa arbetsdagar han har, när en av eleverna som deltog i Advokatfirman Vinges mångfaldsdag frågade om just arbetstiderna? Men Slobodan verkade inte ha några problem med arbetstiderna - för han har sååå kul på jobbet som advokat med egen byrå.


Ända sedan 2003 har Vinge arrangerat en dagstur till olika jurister för att underlätta tankeprocessen för avgångselever som funderar över vilken utbildning de skall välja. På grund av ett visst litet välkänt virus fick den här rundresan också i år genomföras digitalt.
Utöver Slobodan Jovicic deltog bland annat också en av pandemiaktuella Astra Zenecas bolagsjurister Henrik Landström, som kunde berätta om hur det är att vara den som skall få forskare och läkare att kommunicera och skriva avtal på ett rättssäkert sätt.
-- Satsa på er engelska, var annars Henrik Landströms viktigaste råd till de cirka 30 elever som deltog i samtalen på videolänken.
-- Som jurist är språket ditt viktigaste verktyg och skall man vara verksam inom affärsvärlden så är ju engelskan det viktigaste språket, menade han.
Både Slobodan och Henrik rekommenderar verkligen juristutbildningen som en möjlighet att skaffa sig ett intressant arbete och ett bra liv i framtiden. Och trots att de arbetar med så olika saker som att försvara misstänkta brottslingar i Slobodans fall - och hålla kolla på medicinpatent och biverkningar av vacciner i Henriks fall - så har de aldrig ångrat sina val.
En av de allra märkligaste jobbperioderna i Slobodans liv var förstås när ASAP Rocky blev tagen av polis i Stockholm 2019 och begärde Slobodans hjälp för att gå fri;
-- Det var ju helt hysteriskt några dagar där när det kryllade av journalister och fotografer från hela världen och dessutom USAs dåvarande president Donald Trump ville ha ett ord med i laget, säger Slobodan Jovicic och skrattar.
Angeredsgymnasiets senaste mångfaldsstipendiat, Parya Osman, berättade om livet på Handelshögskolan;
-- Det är jättekul att plugga på universitetet, men förstås också tråkigt att första året varit på distans på grund av Coronaviruset. Men jag hänger med bra, trots att jag började lära mig svenska för tre år sedan. Men man måste verkligen kämpa med språket, uppmanade hon.
Parya har redan, sin korta juristtid till trots, bestämt att hon vill bli affärsjurist.
Vinges egen criminal law expert, förre åklagaren och antikorruptionsexperten Malin Arentoft, medverkade också i mångfaldsdagen;
-- Jag har verkligen fått jobba med det jag vill sedan jag tog min examen, säger hon. 
-- Den här utbildningen ger verkligen många valmöjligheter i livet.
Biträdande Vingejuristen Victor Fransson berättade om hur det är att "sitta ting" som nyutbildad jurist, då man får vara med och döma i domstolen och sitta med domaren och skriva domar i samband med domstolsförhandlingar.
-- Det är en jättebra erfarenhet för att till exempel bli advokat sedan. Och en alldeles nödvändig erfarenhet om man vill bli domare eller åklagare. Man lär sig massor om både sig själv och rättsystemet, berättade Victor Fransson.
Juristerna Victoria Gunnerek och Hanna Marberg på Advokatfirman Vinge höll ihop den virtuella studieresan med hjälp av chattande kollegor som kunde ge eleverna svar på allt om utbildningsvägar, universitetsstudier, lönevillkor och karriärmöjligheter.
Du som sökt till juristprogrammet på universitetet och går på Angeredsgymnasiet kan söka Mångfaldsstipendiet, som delats ut till tre angeredsstudenter varje sommar sedan 2003. Varje stipendiat får, förutom 10000 kronor, ett sommarjobb på Advokatfirman Vinge och en egen personlig mentor på advokatbyrån. Stipendiet söker du senast 10 maj på www.angeredsutmaningen.se klicka student. Och här kan du se en video från eventet https://www.vinge.se/mangfaldsdag2021


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav