Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Coronapandemin påverkar våra
utmanarföretag på helt olika sätt


Hafsa Mohamed 2020-10-13

Fr v. Linda på Stena, Pär på Ragn-Sells, Mette på Västtrafik, Ulrika på Estrella och Isabelle på IKEA jobbar alla på i sina utrmanarföretag - men med väldigt olika förutsättningar under pandemin.
Fr v. Linda på Stena, Pär på Ragn-Sells, Mette på Västtrafik, Ulrika på Estrella och Isabelle på IKEA jobbar alla på i sina utrmanarföretag - men med väldigt olika förutsättningar under pandemin.

Coronavirusets framfart är inte bara dödlig, skräckinjagande och oerhört kostsam. Den är också mycket orättvis när den slår sig fram genom olika branscher och skapar förödelse i form av permitteringar, uppsägningar och fallande resultat. Några elever i ekonomitrean ringde runt till fem av våra samarbetsföretag inom Angeredsutmaningen och fick helt olika bilder av det mycket märkliga året med Covid 19 och pandemin.

Angeredsutmaningen har i höst ställt in den traditionella "Kick Offen" som tidigare år brukat inleda läsåret genom att samla företag, skolpersonal och elever för att samtala kring de många olika samarbetsformer som ryms inom Angeredsutmaningen. Ett möte som blev omöjligt att genomföra med de restriktioner som Folkhälsomyndigheten rekommenderar som gräns för större sammankomster.
Men Angeredsutmaningen pågår ändå för fullt ute på skolan med sina praktikplatser, rådgivare till UF-företagen, lektionsprojekt, föreläsningar, stipendier, läxhjälp, feriejobb och alla de andra insatser som företagen bidrar med för att öka våra elevers möjligheter till arbete och anställningsbarhet.
Samtidigt utkämpar många av utmanarföretagen själva sina tuffaste strider på år och dagar genom att försöka navigera i Coronapandemins spår.
Västtrafiks presschef Mette Ramquist till exempel berättar i intervjun nedan att företaget nu har större kostnader än någonsin förr eftersom man försöker att ha igång så många bussar, spårvagnar och båtar som möjligt för att kunna erbjuda social distansering på fordonen.
-- Samtidigt som människor väljer bort kollektivtrafiken av just rädsla för viruset. Och då får vi förstås betydligt sämre med intäkter, vilket förstås inte går ihop alls i längden, menar hon.
Från personalchefen på Stena Rederi, Linda Mickelson, hörs liknande tongångar.
-- Folk reser mycket mindre i pandemin, så vi får försöka hitta andra modeller för hur företaget skall tjäna pengar, menar hon.
Hos Estrella, Ragn-Sells och IKEA är effekten av pandemin på många sätt den motsatta. Visst, folk jobbar hemifrån och man vidtar massor av försiktighetsåtgärder för att undgå viruset. Men samtidigt verkar kunderna också sitta hemma och äta mera chips än någonsin, ha tid för att återvinna gamla sopor och pinaler eller dekorera hemma genom att köpa nya möbler hos IKEA on line. Läs hela intervjun med våra utmanarföretag på www.angeredsutmaningen.se/aktuellt


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta