Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
BERÄTTELSER PÅ DISTANS

Första pris i skrivartävlingen Berättelser på distans


Anton Nilsson 2020-06-01

Det sköna livet hemma för min mormor
Det sköna livet hemma för min mormor

Under några veckor fick de elever som ville delta med texter i Angeredswebbens berättelsetävling om hur livet som elev på distans beter sig. Nu är bidragen inlämnade och berättelser lästa. Här kommer berättelsen som placerade sig i topp.


***

Corona livet

Året började med en sjukdom, som började i Kina, sjukdomen var kallad “Corona” och den sjukdomen har senare i år spridit sig vidare till flera länder i vår värld däribland Sverige. När jag fick höra om sjukdomen så var jag rädd och hade inte heller distansundervisning. Jag var fortfarande i skolan och jobbade på för att få bra betyg. Någon vecka innan jag fick ha distansundervisning så fick jag chansen att få en dator för att skolan visste inte hur det skulle bli. De menade att de inte var säkra på om skolan skulle stängas eller inte. Några dagar senare så fick jag samtal om att det är bäst att jag studerar hemifrån då jag är i en “riskzon” vilket betyder att om jag får Corona så kan det vara dödligt för mig. 

Det får mig att känna lättnad då jag har varit rädd för hur skolan skulle fortsätta med det här viruset. Jag visste inte vad som skulle hända med mig om jag fortsatte i skolan med viruset som går runt i världen. Något som jag har lärt mig från att ha undervisning är hur mycket bättre jag jobbar då jag kan lyssna på annat. Jag kan lyssna på musik hemma lite högre än med hörlurar. Ljudet är tillräckligt för att göra mig lugn så jag jobbar på bra. Nu när jag blir så lugn så har jag märkt att jag har velat jobba på mer än innan och jag känner även att betygen har blivit bättre.

Nu när vädret har blivit bättre så har jag börjat gå ut mer i skogen än innan vilket är väldigt skönt, djuren är så fantastiska ute i naturen. Älskar ljudet av fåglarnas kvitter och även ljuden av alla andra djur i vår fantastiska natur.

Något annat jag har märkt är hur mycket mer jag pratar med andra som bor vid mig. Det pratas mer från mig själv då jag inte har så många jag kan träffa och prata med annars. Jag pratar då mestadels vid matbordet när vi alla äter tillsammans för då är alla som jag kan prata med där. Jag lär även känna ännu mer som bor på elevhemmet, mer än vad jag redan gör. 

Jag har kommit fram till att jag jobbar bättre hemma än i skolan, men det tog ett tag att vänja sig då jag hade svårt för skolan i starten.

Jag är dock i “riskzonen” så betyder det att så länge viruset är farligt, så det kan betyda att jag får vara hemma väldigt länge och vänta på att få jobba i skolan igen då viruset kan döda mig lätt. Detta betyder att jag får fortsätta jobba hemma oavsett vad jag tycker och tänker om det, men jag klarar det väldigt bra hemifrån.

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta