Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
BERÄTTELSER PÅ DISTANS

Tredjepris i skrivartävlingen Berättelser på distans


Omar Maxamud Kabsar 2020-06-01


Under några veckor fick de elever som ville delta med texter i Angeredswebbens berättelsetävling om hur livet som elev på distans beter sig. Nu är bidragen inlämnade och berättelser lästa. Här kommer berättelsen som placerade sig på tredjeplats.


***

Skolan är nu stängd och det finns ett virus, och mitt liv har förändrats mycket till exempel kanske jag inte kan lämna huset på dygnet för att på grund av sjukdomen, kanske du kan uppleva dålig hälsa eftersom du inte kan lämna hemmet hela dagen.

Skolorna är nu stängda i cirka två månader, jag saknar verkligen att stå upp på morgonen för att gå i skolan, eftersom skolan är bättre än online. Under de första dagarna var det svårt för mig att ta lektioner online, jag förstod inte så mycket men nu har allt förändrats, nu förstår jag mycket

Men jag tror inte att vi kan komma tillbaka till skolan just nu, för det finns ingen förändring, eftersom antalet personer med sjukdomen är mycket stort, det finns många dödsfall också.

Särskilt var jag någon som alltid vill lämna huset jag älskade att göra gym jag är en spelare av fotboll jag brukade spela fotboll några gånger i veckan. Ibland mina vänner och jag åkte ofta till restauranger eller nattklubbar för att tillbringa tid tillsammans. Men nu har jag inte allt detta hemma. Jag tror att den här sjukdomen kommer att pågå länge, hittills har ingen behandling hittats så det är ett problem för alla som har smittats. Men jag hoppas alltid att problemet är över, så att vi kan gå ut och träffa mina vänner eller gå tillbaka till skolan.

Det mesta av tiden är jag hemma och känner mig väldigt lat, ibland lyssnar jag på musik för att få mig att må bättre, jag älskar musik så mycket att varje gång jag känner mig trött eller deprimerad lyssnar jag på musik jag kände mig väldigt speciell när jag lyssnade på musik och kände glädje, jag har en speciell passion för musik. Men jag längtade efter att gå ut och träffa mina vänner. Jag var en gymnastik älskare jag brukar träna fem gånger i veckan. Och lördag och söndag jag gick till simning. Men nu gör jag inte allt det. Det är därför detta är sjukdomen.

Jag saknar att spela fotboll, nu gör jag lite träning hemma men det är bättre än att vara utomhus. Ibland brukar jag läsa böcker hemma och titta ofta på filmer. Min barndom älskade jag konst det finns min bror som älskar konst också han gör verkligen mycket bättre för mig. Men vi är inte tillsammans nu men han så försök alltid att rita mer så att din konst förblir stark. Jag ser fram emot att ta det rådet. Jag älskar konst och gillar alltid att måla och gillar att rita jag är inte så bra på att rita just nu. Men jag har ett bildämne en gång i veckan och en bra lärare jag hoppas att det räcker för mig.

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta