Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Daleda träffade statsministern
som tycker att skolval är bra


Yusuf Abdi 2022-08-20

Daleda Dawood och Magdalena Andersson i samspråk om valets viktigaste frågor.
Daleda Dawood och Magdalena Andersson i samspråk om valets viktigaste frågor.

Har ni sett att självaste statsministern, Magdalena Andersson, möter upp på en valaffisch alldeles utanför skolans entré numera? Det nöjer sig inte Daleda Dawood i EK20 med. Så när tillfället gavs häromdagen så tog Daleda direktkontakt med statsministern och bad om att få ta en selfie.
-- Hon var jättesnäll och gav mig bland annat en T-shirt med Magdalenas egen bild på bröstet, berättar Daleda.

Ja, ingen har väl undgått att det snart är val och det kommer att genomföras flera aktiviteter de allra närmaste veckorna för att påminna om detta också på skolan. Alla som hunnit fylla 18 år på valdagen den 11 september får rösta - om hen är skriven i landet. Har man hunnit bli svensk medborgare så får man rösta även i riksdagsvalet - annars bara i valen till kommunfullmäktige och regionsfullmäktige.
-- Men redan fredag 2 september startar vi skolvalet på Angeredsgymnasiet i samarbete med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor MUCF, berättar elevkårens ordförande Aysel Shiraliyeva och tillägger;
-- Där får förstås ALLA elever som är inskrivna på skolan vara med och rösta. I tidigare skolval har det varit en kraftig övervikt för vänsterblocket. Kanske blir det något helt annat i år?
Daleda träffade statsminister Magdalena Andersson i samband med att Daleda själv avslutade ett arbetspass på sitt sommarjobb på restaurangen.
-- Det var en lycklig slump bara, men det var jättekul att prata lite med statsministern. Det är ju faktiskt vår första kvinnliga statsminister ever och hon har förstås jättemycket att göra så här bara några veckor innan valet, säger Daleda.
-- Magdalena berättade lite om hur det är att leda ett stort parti i valrörelsen och att försöka påverka människor att rösta så att hennes parti kan få fortsätta att leda regeringen. Själv får hon ju höga förtroendesiffror i opinionsmätningarna just nu. Men allra viktigast tycker statsministern att det är att vi alla, som får, verkligen går och röstar. För det är ju precis det som demokratin handlar om, berättar Daleda.Dawood, som numera själv är aktiv i Magdalena Anderssons parti Socialdemokraterna.
-- Statsministern tycker också att det är jättebra att vi får rösta på skolan, så att politikerna får veta hur ungdomarna tänker.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Sabina Sakic, Torbjörn