Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Nu tar tjejerna över 
i elevkårens styrelse


Shayan Faraj 2020-05-28

Här är några av tjejerna som numera leder elevkåren på skolan. Fr v Kenana Alghaeb, Hadil Mohammed, Heba Abbas och Hafsa Mohamed.
Här är några av tjejerna som numera leder elevkåren på skolan. Fr v Kenana Alghaeb, Hadil Mohammed, Heba Abbas och Hafsa Mohamed.

Efter ett år med en kille som ordförande i elevkårens styrelse laddar den nu om för ett läsår med tjejerna på topp i laguppställningen. Ny ordförande är nämligen Hadil Mohammed i NA18 med klasskamraten Heba Abbas som vice ordförande och Hafsa Mohamed i EK18 som kassör. Detta står klart efter årsmötet som detta nådens Coronaår fick hållas digitalt under ledning av Sveriges Elevkårers Angelica Karlsson. Men det gick det också.

På grund av pandemin blev årsmötet kraftigt försenat, men hanns ändå med inom ramen för vad föreningsstadgarna tillåter.
--Problemet är förstås att vi inte är i skolan och nu har väldigt lite tid på oss för att planera inför höstterminen. Plus att vi ju inte ens säkert vet hur den startar just nu, säger Hadil när vi träffar henne efter det första styrelsemötet. Hadil har varit aktiv i Angereds Elevkår ända sedan hon gick på språkintroduktion på Angeredsgymnasiet.
Den nyvalda kassören Hafsa håller med om startförutsättningarna, men är ändå mycket positiv och känner sig säker på att det blir ett bra kårår framöver. Också hon har ju redan hunnit med en hel del kårarbete i styrelsen, utskott och i skolrådet.
-- Mycket tyder ju på att Rådet kommer att försvinna till årsskiftet och då får vi hitta nya sätt att påverka på skolan, säger Hafsa.
Heba har däremot inte varit aktiv i elevkåren tidigare utan kommer in med nya friska ögon och erfarenheter från programråd och administrativt arbete utanför skolan. Redan nu har kårstyrelsen bäddat för att Heba ersätter Hadil som ordinarie ordförande från och med vårterminen.
-- Det är bra att vi har två ordförande som kan stötta varandra under året, liksom att vi är några som har erfarenhet från året som gått, menar Hafsa. Utöver henne själv och Hadil stannar också Sofia Bergman i RG3 kvar i den nyvalda styrelsen.
Utöver dessa ingår numera också Tala Ibrahim och Merry Kio i EK18, M;ustafa Al Issa i HA19, Sufi Samawi i EK19, Ayshin Imanpour LCA19, Yousef Khader i SA18, Kenana Alghaeb i NA18, Tanya Elisan Mina och Nasteho Daad i Sprint med Aria Miakhel i EK18 som ersättare.
-- Man hade ju önskat att det blev fler killar i styrelsen för balansens skull. Men så här skevt blir det vissa år och då är det bara att komma igen på nästa årsmöte, säger avgående styrelseordförande Abdullahi Ahmed i VO17 som nu bara har några enstaka dagar kvar fram till studenten. Då har han varit kåraktiv nästan hela sin gymnasietid  En stark grund för hans nya liv som undersköterska i den hårt utsatta vården.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander