Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Hur är det att börja skolan?


Lova Malm Skinnargård 2022-09-16

Det här är jag.
Bild:Elias Cederholm
Det här är jag.

Om man har ett eller fler funktionhinder, så skulle jag verkligen rekommendera denna skola.  För här får man det stöd som man behöver efter behov.

Mitt namn är Lova och jag är 16 år gammal. Jag går i årskurs 1 och läser estetik och medie inriktning. Det känns bra att börja på Riksgymnasiet för att man får anpassade studier efter eget behov och önskemål. Dessutom har man habilitering på skoltid. Habiliteringsinsatserna är inkluderade i skolschemat. Man har också en elevassistentgrupp som är med under hela skoldagen, även på raster om man har det behovet. Med elevassistenterna och med specialpedagog har man resurspass så man slipper att göra skolarbete hemma.  

När man börjar här på Riksgymnasiet så kan man läsa antingen i liten grupp eller i stor klass och man behöver inte heller läsa hela programmet utan kan välja vissa ämnen. Man kan också läsa på en annan kommunal gymnasieskola.

Jag bor på elevhemmet i Storås som ligger i närheten av skolan. Där finns det personal som är med oss hela tiden om behovet finns, för att det är så olika för för oss elever vad man behöver. Där jag bor är det 6 stycken anställda på dagarna och sen är 2 - 3 stycken nattpersonal. Här på elevhemmet hittar vi på så mycket roliga saker, både på kvällar och helger. Det är vi elever som kommer med olika ideèr om vad man kan göra. 

Jag kommmer ifrån Värmland, den skolan som jag gick på var väldigt annorlunda, på ett negativt sätt. För de eleverna som gick där, så var det 2 stycken elever som hade olika funktionhinder. Jag blev annorlunda bemött än de elever som inte hade något funktionshinder. Fick nästan alltid sitta ensam med min assistent i ett grupprum för att göra mina skoluppgifter. 

Habiliteringen och elevhemmet är involerade i en klubb som kommer att vara varje torsdag i idrottshallen fr.o.m 29/9 mellan 15.00 - 16.30. I denna klubb så utför de olika aktiviteter, som eleverna har idéer om. De som är ansvariga försöker att förverkliga elevernas idéer. Vad som kan hända är t.ex tipspromenader, problemlösningar och så ska vi träna på olika grenar inför Göteborgs open. 
Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander