Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Bokmässan håller stilen
Alla var nog där i år med


Abdirahman Warsame 2019-10-01

Abdi Ilmi, Jibril Hirsi, Martin Schibbye och Abdifatah Aydid hade mycket att prata om.
Abdi Ilmi, Jibril Hirsi, Martin Schibbye och Abdifatah Aydid hade mycket att prata om.

Gamle bokmässegeneralen Bertil Falck tillsammans med Jumana, Zamzam, Ghezel, Segen och Lobna från ekonomiprogrammet; -Vilken entreprenör, tänkte tjejerna!
Gamle bokmässegeneralen Bertil Falck tillsammans med Jumana, Zamzam, Ghezel, Segen och Lobna från ekonomiprogrammet; -Vilken entreprenör, tänkte tjejerna!

Abdi Ilmi träffade grundaren till Bok & Bibliotek Bertil Falck.
Abdi Ilmi träffade grundaren till Bok & Bibliotek Bertil Falck.

Vilken annan plats i Göteborg kan erbjuda möten med både prinsessor, ministrar, välkända författare, idrottsmän, musiker och skådespelare under samma tak? Bok- och biblioteksmässan höll stilen i år också och ekonomieleverna i EK3 sprang runt i vimlet för att samla kändispoäng, erfarenheter och kunskap om skolbiblioteken. Författaren Martin Schibbye, på bilden, var bara en i raden som imponerade.

När Bok- och biblioteksmässan genomfördes i sista veckoslutet i september var EK3 på plats för att lära sig mer om alla tänkbara aspekter på skolbibliotek - inför den framemotsedda nystarten av vårt eget skolbibliotek i november. Tillsammans med mjukvaruleverantören Axiell, som bland annat byggt många av bibliotekens datorsystem i landet, skapade eleverna en egen nyhetsportal om skolbibliotek, som presenteras på annan plats.
Redan i dörröppningen till mässan högg klassens egen hovpoet Abdi Ilmi tag i gamle mässgeneralen Bertil Falck, som startade bokmässan i Göteborg för 34 år sedan.
-- Det var jättekul att prata med honom och han hade koll på det mesta, trots att han varit pensionär i flera år nu, berättar Abdi, som själv kommit ut med två poesibcker på somaliska,
Tillsammans med kamraterna Jibril Hirsi och Abdifatah Aydid fick han senare fatt på den välkände författaren Martin Schibbye, som inte hade många lediga stunder på mässan, eftersom han skulle presentera sin nya bok "Jakten på Dawit" i säkert hälften av mässmontrarna.
-- Martin tyckte att det var jätteintressant att jag själv kommer från just Ogadenprovinsen i Etiopien, där han satt fångad av rebeller i 438 dagar, berättar Abdifatah som just läser den bok Martin skrev efter fångenskapen.
-- Vi hade en hel del att prata om, fast tiden var kort. Det är ju också jätteintressant att Martin nu varit nere i Eritrea och kartlagt människor som varit i kontakt med de som låst in Dawit Isaak i fängelse i 18 år - utan rättegång. Dawits familj sitter ju fortfarande hemma i Angered och väntar på att Dawit skall släppas fri. Martin Schibbye tror att det kommr att hända ganska snart, säger Abdi Ilmi.
Listan över kända ansikten på bokmässan var, som vanligt, lång. Prinsessan Madeleine var nog den som fick störst uppmärksamhet när hon presenterade sin barnbok "Stella och hemligheten", som skall hjälpa barn att få bättre känsla för sin egen kroppsintegritet. Stoltast var nog ändå Bertil Falck, där han måste ha gått och tänkt på hur tomt det skulle ha varit i Göteborg utan Bokmässan, som han startade upp för första gången redan 1985.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander