Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Muna tilldelad 100 000 kr för hennes simskola!


Elias Cederholm 2023-03-10


UF mässan ägde rum den 2 mars i år, Angeredsgymnasiet har haft stora framgångar tidigare. Muna Idow som kom tvåa år 2020 har av VISA tilldelats 100 000 kr för sitt företag, Mermaid simskola i Angered och nu driver hon ett aktiebolag med flera olika skolor runt om i sverige.

Muna Idow kom till Sverige när hon var 17 från Somalia. När folk sa åt henne att hon inte kunde göra vissa saker eller uppnå sina drömmar så blev hon bara allt mer inspirerad att göra just det. Hon lärde sig själv att simma samt jonglerade även grundskolan för att få gymnasiebehörighet. Bara 7 år efter att hon kom till Sverige fick hon den stora äran att träffa kungen på slottet och fick ta emot Kompassros-stipendiet från honom,

"Att få ta emot Kompassrosen är helt fantastiskt. Stipendiet är ett bevis på att ledarskap kan se olika ut. Jag kommer med stipendiets hjälp fortsätta utveckla mitt ledarskap och inspirera andra att våga identifiera sig som ledare och aldrig ge upp sina drömmar," säger Muna Idow. 

På SVT nyheter säger Muna att när hon väl lärde sig att simma så har hon fått mycket bättre självförtroende, bättre självkänsla och att det har blivit en större frihet och en större möjlighet att kunna integrera sig i det svenska samhället. Hon hoppas även att hon kan hjälpa flera personer att få samma frihet och känsla.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander