Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Ansiktena bakom tidningen


Elias Cederholm 2022-01-28

Stående upp från vänster till höger; lärare Rickard Strid, elev Gustav Ölund, elev Oskar Aastradsen och lärare Sabina S Ramovic. Sittande från vänster till höger; elev Clara Eriksson, elev Anton Nilsson och elev Elias Cederholm.
Bild:Sandra Nilisse
Stående upp från vänster till höger; lärare Rickard Strid, elev Gustav Ölund, elev Oskar Aastradsen och lärare Sabina S Ramovic. Sittande från vänster till höger; elev Clara Eriksson, elev Anton Nilsson och elev Elias Cederholm.

Angeredswebben startade för snart 20 år sedan år 2004 som en tidning för bara Riksgymnasierna. Anledningen var att eleverna på Riksgymnasiet i Göteborg ville ha en webbtidning med de andra Riksgymnasierna och då hette tidningen Rixwebben.

Man planerade ett samarbete och bjöd de andra skolorna till Göteborg. När mötet närmade sig ändrade sig eleverna i Göteborg och ville ha tidningen för sig själva, så rätt så snart ändrades namnet på tidningen till Angeredswebben. Eleverna ville att tidningen skulle vara för alla på Angeredsgymnasiet. Målet och syftet med vår webbtidning är att skriva både skol nyttigt material och artiklar som är intressanta för alla på Angeredsgymnasiet. Syftet är också att eleverna ska få delar av sina kurser i tidningen.

Enligt Elias som är elev på Riksgymnasiet i Angered och jobbar med Angeredswebben så har eleverna stor nytta av tidningen. Man lär sig intervjua andra personer, skriva olika typer av artiklar och bli bekant med de olika programmen som man använder för exempelvis bildredigering, Photoshop etc.

Elias förklarar att eleverna som jobbar med Angeredswebben börjar med att samlas på morgonen varje fredag i A14 och en elev håller i redaktionsmöte. När eleverna har gått igenom vad som ska göras den lektionen så sätter dom igång med uppgifter för dagen. Det kan vara allt från att skriva en enkel text till att ändra matsedeln eller att intervjua olika personer på skolan.

Rickard som är en av lärarna på Angeredswebben berättar att det har varit många spännande besök på Angeredsgymnasiet och på RG. Bland de mest kända är kungen men också Stefan Lövén, Mona Sahlin, Jens Stoltenberg, Petter & Navid Modiri. Är du intresserad av att läsa mer om deras besök kan du göra det på angeredswebben.se 

Vill du komma i kontakt med oss på tidningen finns vi i sal A14 varje fredag 10:10 till 11:25.Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander