Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Vill du bli vår nästa stjärnreporter?


Lova Malm Skinnargård och Elias Cederholm 2022-10-14

<span id=\
Bild:Lova Malm Skinnargård
Stående upp från vänster till höger; lärare Sabina S Ramovic, elev Nellie Ebson, lärare Rickard Strid. Sittande från vänster till höger; elev Elias Cederholm, elev Olle Lundholm, elev Clara Eriksson, elev Lova Malm Skinnargård.

Här har ni redaktionen för Angeredswebben 2022/2023. Det är eleverna på skolan som uppdaterar tidningen varje vecka kring olika aktuella händelser, både på Angeredsgymnasiet men också i närområdet.

Angeredswebben startade för snart 20 år sedan år 2004 som en tidning för bara Riksgymnasierna för rörelsehindrade. Anledningen var att eleverna på Riksgymnasiet i Göteborg ville ha en webbtidning med de andra Riksgymnasierna och då hette tidningen Rixwebben.

Man planerade ett samarbete och bjöd de andra skolorna till Göteborg. När mötet närmade sig ändrade sig eleverna i Göteborg och ville ha tidningen för sig själva, så rätt så snart ändrades namnet på tidningen till Angeredswebben. Eleverna ville att tidningen skulle vara för alla på Angeredsgymnasiet. Målet och syftet med vår webbtidning är att skriva både skolnyttigt material och artiklar som är intressanta för alla på Angeredsgymnasiet. Syftet är också att eleverna ska få delar av sina kurser i tidningen.

Enligt Elias som är elev på Riksgymnasiet i Angered och jobbar med Angeredswebben så har eleverna stor nytta av tidningen. Man lär sig intervjua andra personer, skriva olika typer av artiklar och bli bekant med de olika programmen som man använder för exempelvis bildredigering, Photoshop etc.

Elias förklarar att eleverna som jobbar med Angeredswebben börjar med att samlas på morgonen varje fredag i A14 och en elev håller i redaktionsmöte. När eleverna har gått igenom vad som ska göras den lektionen så sätter dom igång med uppgifter för dagen. Det kan vara allt från att skriva en enkel text till att ändra matsedeln eller att intervjua olika personer på skolan.

Rickard som är en av lärarna på Angeredswebben berättar att det har varit många spännande besök på Angeredsgymnasiet och på Riksgymnasiet. Bland de mest kända är kungen men också Stefan Lövén, Mona Sahlin, Jens Stoltenberg, Petter & Navid Modiri. Är du intresserad av att läsa mer om deras besök kan du göra det på angeredswebben.se 

Vill du komma i kontakt med oss på tidningen finns vi i sal A14 varje fredag 8.30 till 10.00.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander