Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Det måste hålla bättre

Centerpartiet om förnybarhet


Pontus Enell 2018-10-30


Angeredswebben har frågat Centerpartiet om infrastruktur för förnybara drivmedel, produktion och omställning från fossila drivmedel till förnybara.

Lovisa Svensson med hjälp av Rickard Nordin (båda från Centerpartiet) hävdar att produktionen av elbilar ska hanteras av en mängd företag, från Nissan till Tesla. De menar att produktionen är som vilken bil som helst bara med en annan motor.


Lovisa och Rickard säger att alla fordon måste inte gå på el och att förnybara drivmedel som kan användas i dagens motorer är också viktiga. Centerpartiet anser att det ska finansieras med en grön bil bonus på upp till 100 000 kronor för de miljöbästa bilarna, den ska finansieras av en avgift från de miljösämsta bilarna, resten får konsumenten stå för.

Centerpartiet menar att utsläpp från transportsektorn ska minska med 70% till 2030, om bilföretagen motsvarar det så kan de bara fortsätta som vanligt, annars behöver de anpassa sig.
Centerpartiet hävdar att vi har infrastrukturen för förnybara drivmedel, bara inte produktionen.


Centerpartiet tycker att man kan göra mycket mer från svensk skog och avfall och att när det kommer till elen har vi produktionen, men inte tillräckligt många laddboxar. Det saknas framförallt i hemmen och på arbetsplatser, där bilen laddas i första hand. 
Det går emot det de sa innan om infrastrukturen, eftersom laddstationer är en del av infrastrukturen för elbilar. 

Produktionen från att bygga elbilar är större än en bil med förbränningsmotor, men de hävdar att elbilen tar snabbt igen eftersom den är så ren att köra och att bara efter ett år är elbilen betydligt bättre.


Centerpartiet tycker att utländska företag får anpassa sig till när de gör leveranser över land, med att skaffa bättre och snålare lastbilar.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander