Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Ensamma Barn på Angeredsgymnasiet
Skolan stöttar behövande ungdomar


Lova Malm Skinnargård 2022-11-17

Mia Sundkvist arbetar för Ensamma Barn på Angeredsgymnasiet
Bild:Rickard Strid
Mia Sundkvist arbetar för Ensamma Barn på Angeredsgymnasiet

Vår otroliga personal startade föreningen Ensamma Barn 2015. Då fanns det ett stort behov av att hjälpa de elever som kom till Sverige ensamma från länder med mycket krig. Det finns fortfarande ett stort behov av mer pengar till föreningen. Om vi alla hjälps åt kan vi tillsammans stötta denna fantastiska förening.

Jag har nu gått här på skolan i  2 månader, har fått reda på att det finns en förening som heter Ensamma Barn. Då väcktes ett intresse i mig, att jag ville veta lite mer.
Då tog jag kontakt med Mia Sundkvist, en kurator, för att få mer information om själva föreningen. Jag träffade Mia som är kurator på skolan och just nu ordförarande i styrelsen. Hade förberett med några frågor, hur det är att jobba där.

Behovet var stort, så Malin Sjöberg tog insiativet som också är kurator på skolan. Personalen på Angereds gymnasiet var med att startade föreningen. Ensamma barn startades år 2016, för 2015 kom det många personer till Sverige som behövde mycket hjälp i form av pengar till det nödvändigaste.

De behövde hjälp med en del saker som busskort, mat, kläder, medicin, glasögon och hygienartiklar. Personalen tog initiativ med att samlar in pengar genom sociala medier, personalen på Angeredsgymnasiet, vänner och bekanta. De har haft en summa pengar,som har gått åt. Så de behöver ha mera.Behovet är jätte stort på grund av inflationen.

Många små summor blir till slut en stor. Där för uppmanar vi er att hjälpa till även om endast har en liten summa att skänka. Om ni vill hjälpa till så swishar ni till nummer 123 623 7122.

Tipsa en vn Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta