Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Premiär för Utmaningens
Jobbinarium i pandemitid


Farhan Omar Ali 2021-03-26

Shareef och Hafsa modererade ett timslång samtal med utmanarföretag som drabbats väldigt olika av pandemiåret.
Shareef och Hafsa modererade ett timslång samtal med utmanarföretag som drabbats väldigt olika av pandemiåret.

Corona är kass. Om detta var angeredsutmanarna helt ense. Men effekten av en pandemi kan för ett företag se väldigt olika ut beroende på hur kunderna beter sig på grund av virussmittan. Detta framkom alldeles tydligt när Shareef och Hafsa i EK18 intervjuade sex av utmanarföretagen under det webbseminarium som Angeredsutmaningen arrangerade istället för den vanliga Jobbmässan nere i sporthallen.

-- Vi fick ju tidigt säga upp massor av anställda eftersom våra båtar inte längre hade passagerare och inte heller fick lägga till vid hamnarna i en del andra länder. De värsta arbetsdagar jag haft, berättade Linda Mickelson, som är personalchef för Stena Rederi som är ett av företagen i Angeredsutmaningen.
-- Vi som jobbar på kontoret fick gå hem och arbeta på distans, men chipstillverkningen har ökat eftersom människor jobbar hemifrån och kanske kollar på TV och vill ha snacks, konstaterade Ulrika Adolfsson, som har samma jobb som Linda fast på Estrella, som ju också är en del i Angeredsutmaningen.
Vad de båda, tillsammans med Ann-Christin Karlén från Advokatfirman Vinge, Kristina Fahlén från Västtrafik, David Hall från PwC och Ulrika Mattsson från Göteborg Energi kunde konstatera var att ett år med pandemi har gjort om arbetslivet ganska ordentligt. Nya sätt att arbeta har utvecklats, många har sett vinster för både miljö, livspussel och effektivitet.
-- Vi fick betydligt fler frågor från företagen vi samarbetar med, minns David.
-- Inget kommer att bli som förr igen, sammanfattade moderatorerna Shareef och Hafsa från ekonomitrean, som ledde det timslånga samtalet.
-- Vi som skall ut i arbetslivet har genom distansskolan fått en jättebra träning på hur det kommer att vara när man börjar jobba, sa Hafsa.
Efter den här inledningen på dagen fortsatte Jobbinariet med att eleverna i avgångsklasserna fick surfa runt i olika nätworkshops för att möta allt från organisationen Förebildarna, My Dream Now, Öppet Hus och Mitt Livs Val till Chlmers, Skanska, Tang It och Konsument Göteborg. För att inte tala om chattmöjligheten med våra alldeles egna studie- och yrkesvägledare.Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander