Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Sommarjobben som kan
skapa en bättre stadsdel


Hodan Ibrahim 2022-08-12

Summer Space (  ) 2022 har landat. Här våra elever tillsammans med sina handledare från högskolorna och projektledaren Per Östling.
Summer Space (  ) 2022 har landat. Här våra elever tillsammans med sina handledare från högskolorna och projektledaren Per Östling.

Stadsdelen Tynnered är fantastisk - men kan förstås bli ännu bättre. I alla fall om man frågar de boende, vilket åtta elever på Angeredsgymnasiet gjort i sommar under handledning av masterstudenter från Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs Universitet.
-- Vi har intervjuat cirka 400 boende och därefter sammanställt resultaten och försökt komma på förbättringsförslag utifrån deras önskemål, berättar Kevin Perera i EK20 som varit en av sommarjobbarna i det återkommande årstidsprojektet Summer Space (  ) i år.

Strax före sommarlovet rekryterades konsultgruppen som nu avlevererat sin rapport om hur stadsdelen, företagen, föreningarna, bostadsföretagen och invånarna i Tynnered tillsammans kan utvecklas till nästa nivå.
-- Det har varit väldigt lärorikt att gå runt och intervjua människorna som bor i området. De har haft massor av idéer och verkligen uppskattat att äntligen bli lyssnade på, berättar Kevin Perera.
För egen del har han också lärt sig jättemycket av samarbetet med sina egna sommarjobbande  skolkamrater och studenterna från Chalmers och GU, som gett honom en inblick i vad som väntar efter gymnasiet. Värdefulla insikter när man precis skall börja i trean.
Listan på förbättringsförslag från ungdomarna till beslutsfattarna är lång.
-- Vi kan börja med att de åter öppnar upp samlingslokalen Tyrolen och ger tillbaka en fantastisk mötespunkt för ungdomar och äldre att träffas i. Och att man engagerar föreningarna och föräldrarna i Tynnered för att använda de gemensamma ytorna till att visa upp vilka verksamheter och möjligheter som finns i området för de boende, menar Kevin Perera.
Därutöver presenterade Kevin och hans kollegor en lång rad boendeförslag som nysemestrade kommuntjänstemän och fastighetsförvaltare omedelbart lovade att ta fasta på i den fortsatta utecklingen av stadsdelen.
Per Östling på konsultföretaget First to know är mycket nöjd med sommarens insatser från ungdomarna. Det tolkar vi på Angeredswebben som goda möjligheter att denna redan långlivade, välkomna och återkommande del av Angeredsutmaningen (www.angeredsutmaningen.se) också dyker upp somrarna framöver.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander