Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Utmärkelsen 2019
- Göteborgsregionen nominerar Estrella


Wilma Frost 2019-10-03


Angeredsgymnasiets samarbete med Estrella bidrar till att de är nominerade till Utmärkelsen 2019 för företag. Samarbetet inspirerar andra skolor och företag att följa med på samma tåg.

Estrella är ett av fyra företag som är nominerade till utmärkelsen Företag i år 2019 i ett samarbete med Angeredsgymnasiet. Priset delas ut av Göteborgsregionen.

Angeredswebben har pratat med Torbjörn Stensson som är ekonomilärare på Angeredsgymnasiet.
Han säger att de är nominerade för att samarbetet mellan Angeredsgymnasiet och Estrella är väldigt bra. Om Estrella får detta pris hoppas han att fler skolor skulle vilja samarbeta med olika företag. 

Syftet med samarbetet är att elever ska få komma ut och se hur det fungerar på ett företag. Han säger att flera av hans elever får träffa olika yrkesgrupper som jobbar på Estrella och får ta del av deras arbetsuppgifter och deras väg in i arbetslivet. Eleverna får också kunskap om hur man går till väga när man ska söka ett jobb och hur man får ett jobb. Han säger också att det fina med det här samarbetet är att fler skolor skulle bli påverkada att vilja samarbeta med  företag och göra precis det som Angeredsgymnasiet gör.

Det här priset delas ut för att sprida goda förebilder. Angeredsgymnasiet har redan vunnit det här priset två gånger.

Så här säger Estrella om nomineringen "Det är ett mentorskap för ekonomiprogrammet" som de haft sen 2013. Tolv gånger per år besöker de Estrella under sina gymnasieår. Vi gör detta för att ungdomarna ska få möjlighrt att träffa anställda från alla avdelningar och dela erfarenheter och nätverka. VD Carina Hansson säger "det känns jättekul att mentorskapet med Angeredsgymnasiet uppmärksammas. Hon säger även att det är "det är en utmärkelse som bidrar till att fler företag hjälper till i samhället och att vi är tacksamma över nomineringen och att priset finns."

Vinnaren av Utmärkelsen 2019 dras 9:e oktober.

 


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander