Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Wahid gjorde sitt
SM 
21 år före Muna


Zamzam Aweys Moalim Ali 2020-05-28

Grattis till SM-framgångarna! Torbjörn Stenson, Johan Sandahl och Wahid Raziullah gratulerar Muna Idow 21 år efter att Wahid tävlade för skolan i samma tävling.
Bild:Dalal Khader
Grattis till SM-framgångarna! Torbjörn Stenson, Johan Sandahl och Wahid Raziullah gratulerar Muna Idow 21 år efter att Wahid tävlade för skolan i samma tävling.

Nu är SM i Ung Företagsamhet över och vår egen simskolefröken och UF-företagare Muna Idow kan stolt konstatera att hon hamnade på en respektabel femte plats bland alla dryga 30000 ungdomar som drev UF-företag i Sverige under läsåret. En av de första att gratulera var egenföretagaren Wahis Raziullah, som själv tävlade för Angeredsgymnasiet i SM för 21 år sedan - och det med exakt samma affärsidé som vann tävlingarna i år.

-- Det är en jättefin prestation som Muna har gjort med sitt företag i år, säger Wahid som idag driver dataföretaget Datanova med sin bror Hamid och tolv anställda i Angered.
-- Man lär sig jättemycket av att driva UF-företag, minns han.
Själv hade han tillsammans med klasskamraterna Hanna och Jennie företaget Trash Ads UF, som sålde papperskorgar med reklam på för att rensa upp på offentliga platser. Exakt samma idé, visar det sig nu 21 år senare, som årets vinnare östgötaföretaget CAN Marketing UF startat upp.
Ung Företagsamhets göteborgschef Johan Sandahl ber  Wahid komma med sitt allra bästa råd till nyblivna företagaren Muna Idow?
-- Lär av andras misstag, säger Wahid.
-- Se och lär, var inte rädd att ta hjälp av andra. Ensam är inte stark.
Muna, som nu tar studenten, och sökt universitetsplats till hösten är fast bestämd att driva sin simskola vidare samtidigt med studier och eventuella andra karriärer i framtiden.
-- Det här är jätteroligt. Jag har lärt mig massor i år och det känns verkligen att vi gör nytta för alla tjejer som äntligen får lära sig simma. Det handlar både om att rädda idrottsbetyg, förbättra hälsa och kondition tillsammans med bättrekroppsuppfattning, frihetskänsla och självförtroenden. -- Mermaid har kommit för att stanna, försäkrar Muna som redan är igång med sin simskola i fyra olika bassänger i kommunen.

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander