Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

101000 kronor i pengaregn
över årets angereds
studenter


Yusuf Abdi 2022-06-03


Som så många tidigare år blev studentlunchens höjdpunkt också 2022 utdelningen av Angeredsutmaningens många stipendier. Sammanlagt regnade 101000 kronor, fördelade på 17 olika stipendier,över våra studenter när de som bäst förberedde sig för det första "riktiga" utspringet på tre år. Och detta i fantastisk försommarsol och värme i parken bakom skolan.

Det har blivit en fin tradition vid det här laget att flera av Angeredsutmaningens generösa partnerföretag och organisationer delar ut stipendier under studentlunchen. I år blev det extra roligt därför att alla studenter återigen kunnat samlas under samma tak i Bamba, för första gången sedan pandemin startade våren 2020. 
Kriterierna för att nomineras till de olika stipendierna varierar, som framgår av www.angeredsutmaningen.se och de instruktioner som varje givare föreskriver för sitt stipendium.
För att få Stena Care Scholarship skall man visa utomordentliga prov på Omtänksamhet. Det tyckte Stenajuryn, med vår gamle elev Linda Mickelson - numera global chef för koncernens personalutbildning och talangvård - att Karolina Kowalkowska EK19 visat. 5000 kronor där. Katsching.


För att få Ragn-Sells miljöstipendium handlar det om att visa på stort ansvar för hållbarhet och miljö. Om detta övertygade Amin Al Qatanani NA19 och Shadia Abdulkadir SA19, enligt företagets regionchef Anne-Lie Tillman. Två gånger 5000 kronor där, Katching med repris!
Bästa ledareegenskaper i en studentgeneration? Göteborg-Angered Rotaryklubb samlades och överlade bland nomineringarna en kväll och stipendiet tilldeladesdärefter förre elevkårsordföranden Heba Abbas NA19. Kaaatsching!


Civilkurage - att ställa upp för andra som drabbas av orättvisor eller att våga vara motvals när andra flyter som döda fiskar med strömmen. Det belönas med tre stipendier om vardera 5000 kronor ur Theodor och Hanne Mannheimers stiftelse. Dag Mannheimer hade med sig fina diplom till både Solin Jaff SA19, Peshkaft Guli NA19 och Layth Banous NA19 som alla visat goda prov på dessa viktiga karaktärsdrtt. Katsching,sching, sching igen!


Och det allra äldsta utmanarstipendiet, Advokatfirman Vinges mångfaldsstipendium, som handlar om att Sverige behöver fler jurister med utländsk bakgrund för att domstolarna bättre skall bli en spegling av befolkningen?! Ja, där hittade också amn helt rätt i årets studentbukett. Miski Abtidon EK19, Ilayaah Kalds Said SA19 och Tania Nassery VO19B övertygade Vingejuryn med bland andra juristerna Victoria Gunnerek och Maja Eliasson om att de alla tre snart befinner sig på Juristprogrammet på något av de sju universitet som har utbildningen. Det stipendiet är värt 15000 kronor per student plus sommarjobb på Sveriges största advokatbyrå och en personlig mentor under hela studietiden. Katsching gånger tre, alltså.
-- Värdiga vinnare allihop, menade Victoria som varje år tar emot gamla angeredselever som juristvikarier på kontoret nere i Nordstan. Blivande jurister som kommit en bit på väg genom universitetsutbildningen.


Sist men icke minst fick också fick ytterligare sju studenter 3000 kronor vardera av Adlerbertska stipendiestiftelsen, som startade redan 1945 genom en miljondonation av företagsledaren och entreprenören Axel Adler som blivit mycket förmögen på mjölk- och mejeriprodukter och med sitt familjeföretag var en av grundstenarna i dagens moderna Arla, vars produkter väl finns i alla kylskåp. De sju studenter som fonden den här gången belönade för flit och framsteg i studierna var Alexander Morales Lopez  RG18, Mariam Sulejman EK19, Abdullah Turan HA19, Mohannad Musa Lärling HA, Mohamad Awos Suliman NA19, Ilayaah Kalds SA19 och Goitum Mengstu VO19. Katsching-ing-ing-ing... ja ni förstår principen vid det här laget. Totalt 101000 kronor samt löften om juristjobb, mentorer och annat värdefullt stöd på resan ut i livet. Till 16 väldigt nöjda studenter, varav en - Ilayaah i SA19 - fick två stipendier med sig.

Tipsa en vn Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta