Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Amin och Alice fick var
sitt stipendium till Emax


Emma Travljanin 2022-05-06

Amin och Alice tog hem stipendierna som leder rakt till Emax där landets främsta unga entreprenörer samlas i sommar.
Amin och Alice tog hem stipendierna som leder rakt till Emax där landets främsta unga entreprenörer samlas i sommar.

Skolinspiratörerna Annie Wahlberg och Sarah Pettersson på Ung Företagsamhet gratulerar Alice till stipendiet.
Skolinspiratörerna Annie Wahlberg och Sarah Pettersson på Ung Företagsamhet gratulerar Alice till stipendiet.

Med var sitt diplom och värdecheck på vardera 15000 kronor belönas UF-företagarna Alice Grimm Larsson i RG18 och Amin Al Qatanani i NA19, när UF Alumni nu bestämt sig för att kora de bästa entreprenörerna efter årets säsong med Ung Företagsamhet. Alice, som lagt sin energi på barnboken Funkisboken om en rullstolsburen 6-åring med förmågor som Pippi Långstrump, och Amin som eventföretagaren som samlat föreningar och ungdomar för bättre samverkan i förorten.

---Det skall bli jättekul att vara med på Emax och träffa andra ungdomar med roliga idéer och viljan att åstadkomma någonting, säger Alice Grimm Larsson som liksom Amin Al Qatanani tar studenten från Angeredsgymnasiet 1 juni.
 
--UF-året har varit väldigt givande, man har fått många nya kontakter och lärt sig att ingenting är omöjligt, säger Amin som bland annat genomförde "Möjlighetsrundan" på Angered Arena i våras för att visa ungdomar i Angered vilka möjligheter som föreningslivet där erbjuder.
 
--Det är mycket hedrande att bli utnämnd av UF Alumni och vi vill absolut vara med i det nätverket efter gymnasiet. Det är genom att hålla kontakten med andra som man utvecklas, menar de båda. 

En framgångsfaktor som såväl Alice Grimm Larsson som Amin Al Qatanani lyckats med är valet av rådgivare, som alla UF-företag inom Ung Företagsamhet skall ha. Amins val föll på den engagerade företagskonsulten och entreprenören Per Östling, med företaget First 2 Know och många år i branschen. Alice bad om goda råd från de välkända barnboksförfattarna Viveca Lärn och Eva Susso - och fick det. Till sin stora glädje och förvåning. 

--  Det har varit guld värt att få samarbeta med rådgivarna, konstaterar både Alice och Amin.
-- De har lärt oss massor.
 
Skolinspiratörerna på Ung Företagsamhet, Annie Wahlberg och Sarah Pettersson, tycker att det är jätteroligt att både Alice och Amin uppmärksammats av UF Alumni för sitt fina arbete som UF-företagare och uppmanar dem båda att ta vara på möjligheten som deltagandet i Emax 19 - 23 juni innebär med massor av idéer, kunskaper och nya värdefulla kontakter.
 
--Stipendiaterna får ju vara med alldeles gratis. För de andra kostar biljetten 15000 kronor, påminner Annie.
 
Emax Sverige är ett årligt återkommande nationellt evenemang riktat till Sveriges främsta unga entreprenörer i åldern 18-20 år. Varje deltagare väljs ut genom en noggrann process och med de individuella egenskaperna i fokus. Alla som deltar ser sig själva som entreprenörer och framtida företagsledare och evenemanget utgör ett forum för dessa att mötas, inspireras, utbildas och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Mer om Emax går att läsa på https://www.emaxsverige.se/ [emaxsverige.se]
 Utöver Alice och Amin delades Emaxstipendiet i år också ut till Julieella Berlin på Göteborgs Högre samskola, Wilma Midefelt Canbro på Klara teoretiska gymnasium och Astrid Johansson på Polhemsgymnasiet, som alla kan dela sommaräventyret Emax med Alice och Amin. Vill du själv starta UF-företag till hösten kan du börja förbereda dig på www.ungforetagsamhet.se


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta