Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Angeredsgymnasiet finalister i Ung Företagsamhet


Clara Eriksson 2022-02-11


Skall det bli Angeredsgymnasiet som blir Årets skola, när Ung Företagsamhets jury utser vinnaren på Svenska Mässan den 24 mars? Nu står det i alla fall klart att av alla gymnasieskolor i hela göteborgsområdet är vår skola en av fyra nominerade tillsammans med Hvitfeldtska gymnasiet, Schillerska och Samskolan.

På Angeredsgymnasiet är det för närvarande 66 elever som driver så kallade UF-företag, två av dem är RG-eleverna Oskar Aastradsen och Josephine Kirlid som tillsammans med Kastriot Fetahu driver företaget Alla Kan UF.
-- Vi utvecklar en webbsida där unga och gamla med funktionsnedsättningar skall kunna hitta idrottsaktiviteter och föreningar som erbjuder möjligheter till paraidrott, berättar Oskar, som är verkställande direktör i bolaget.
-- Just nu jagar vi runt efter föreningar och företag som vill vara med och stötta projektet, tillägger Josephine.
Båda tycker att Ung Företagsamhet varit ett jätteroligt projekt att jobba med i skolan.
-- Det är ju bra för att man lär sig hur ett företag fungerar och att man faktiskt kan skapa sitt eget arbete genom en bra affärsidé, menar Oskar.
-- Man får träna på att kommunicera med människor utanför skolan och det har man ju nytta av i hela livet sedan, säger Josephine.
Bland övriga UF-företag på skolan i år märks Funkisboken UF, som utvecklat en barnbok med en cp-skadad hjältinna, A S Design UF, som importerar och förädlar hoodies, Alicja Lashes UF som bygger lösögonfransar och ELMA Ethnical Ladies Music Art UF som producerar vackra glastavlor med alltifrån artistpresentationer till korancitat. Plus 28 företag till. Klart att Angeredsgymnasiet borde bli Årets UF-skola.

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Sabina Sakic, Torbjörn