Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Angeredswebben anordnar skrivartävling


Rickard Strid 2020-05-05


Fram till den 20 maj kan nu Angeredsgymnasiets elever på distans delta och beskriva sin vardag som just elev på distans. Den 1 juni koras vinnarna och ni kan börja ta del av de erfarenheter våra elever delar.

Angeredswebben är Angeredsgymnasiets webbtidning. Angeredswebbens slogan är ”VÅR BERÄTTELSE”. Vi valde den för att vi tycker och tror att Angeredsgymnasiet på många sätt är en unik skola full av berättelser som behöver höras, som behöver nå ut. Just nu befinner vi oss, tillsammans med väldigt många andra människor, i en helt unik och ny situation. En situation som påverkar oss på så många olika sätt. I denna stund är det viktigt att vi kommer tillsammans på nya sätt och delar med varandra de erfarenheter vi lever i. Vi är på distans men vi kan dela ändå.

Angeredswebben är en skoltidning. Vi arbetar i en skolmiljö som för det mesta bygger på direktkontakt. För både elever och personal är nedstängningen av gymnasieskolorna något som ställer allt på ända. Båda parter har fått anpassa sig till ett helt nytt sätt att skapa och ta till sig undervisning. Det skapar en situation som är... Ja, hur är den?

Även om skola på distans kan ge viss struktur på er dag så rullar ju livet på. Men det rullar i skuggan av Corona. Hur påverkar det er? Hur tänker ni när ni inte sysslar med videokonferenser och inlämningar?

”Berättelser på distans” handlar om att samla in era tankar och upplevelser om hur er vardag ser ut när ni inte kan vara här i skolan med oss. Det är samtidigt en skrivartävling där vi kommer att välja ut och premiera de mest uttrycksfulla och målande beskrivningarna av just er vardag i distansens tecken.

Vi ser fram emot era texter. Välkomna att dela och bidra!

Se tävlingsbeskrivningen här.


Tipsa en vän     Skriv utEnsamma barn

Skriv i Angeredswebben

Matsedel

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Sofia, James, Wilma, Alice, Hanna, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav