Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

ANNORLUNDA HÖST FÖR DE NYA ETTORNA


Sofia Bergman 2020-11-04

Skyltar med coronarestriktioner i skolan och avspärrningen till Riksgymnasiet
Bild:Sabina Sakic Ramovic
Skyltar med coronarestriktioner i skolan och avspärrningen till Riksgymnasiet

Angeredswebben har intervjuat de nya ettorna om hur det har varit att börja skolan under Corona tiden. Under hösten har det inte sett ut som det brukar göra och skolan har fått anpassa en hel del både när det gäller miljö och undervisning,

Vi har intervjuat Carolina Åbonde från Riksgymnasiet och Samira Mehmedi från samhällsprogrammet. Så här svarade Samira på hur det har varit att gå i skolan under pandemin :Det har varit ganska bra.Vi har hållit det rent i klassrummen och vi har distans i klassen vi alla sitter en och en. Sedan så finns det sprit runt om i skolan”. Caroline sa att det går bra men det är trångt i vissa klassrum. 

Vi frågade också Samira om hon hade tyckt att det skulle ha varit bättre att jobba hemifrån. Tycker det är bra att vara i skolan då man kan få bättre hjälp och information. Men jobba hemifrån hade inte heller varit dåligt”, menar Samira. 

Vi frågade tjejerna om dem upplever att alla följer restriktionerna enligt Corona och Carolina uttryckte att folk gör det men att det är tråkigt att det måste göras. Samira sa: “ Ja, det tror jag. Vad jag har sett så håller jag med att reglerna följs. Eleverna håller sig mer utomhus. Jag har inte tyvärr varit med om de gångerna det har hänt att folk inte följer restriktionerna så jag vet inte riktigt“.

Korridorerna på Riksgymnasiet som är en del av Angeredsgymnasiet är avspärrade i mitt korridoren på grund av restriktionerna och att vissa elever på Riksgymnasiet är i riskgrupp. 

Avspärrningarna i mitt korridoren är bra, menar Carolina. Samira säger att det faktiskt inte känns så konstigt. Det är bara förstående. Det är även första året på gymnasiet och det känns kanske därför inte så konstigt, fortsätter Samira. 

På frågan om favoritämnen och undervisningen i skolan,  svarade Samira:Undervisningen går faktiskt bra. Det är jättebra lärare på skolan som undervisar mig. Favoritämnet just nu är samhällsämnen” . Carolina tycker det är mest spännande med rast och lunch. Gällande trivsel, trygghet och kompisar säger Samira att hon trivs med både elever och lärare. Klassen har blivit bekväma och det känns bättre faktiskt. Carolina menar att hon trivs lika bra i skolan som hon gör hemma. 

På frågan om tryggheten i skolan säger båda tjejerna att dem trivs bra.  Samira är stolt över att gå på Angeredsgymnasiet. Hon kände sig bekväm så fort hon kom till skolan och hon tyckte verkligen om miljön. Så hon ger skolan tio poäng av tio möjliga. Carolina tycker att det är kul för att hon fått fler kompisar. 

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta