Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Arenor som Förenar
- att testa nytt
 


Clara Eriksson 2022-05-13

Safia Muhumed och Ahmed Mohammed
Bild:Elias Cederholm
Safia Muhumed och Ahmed Mohammed

Gabriella Ekberg och Fabian Lundgren
Bild:Elias Cederholm
Gabriella Ekberg och Fabian Lundgren

Jag har pratat med två lärare och två elever, Gabriella Ekberg och Fabian Lundgren samt Safia Muhumed och Ahmed Mohammed som är med i Arenor som Förenar. Syftet med projektet Arenor som Förenar är att det ska vara ett samarbete mellan idrott och näringsliv som skall bygga upp broar med hjälp av träning, utbildning, gemenskap och hälsa.

Projektet har pågått i flera år och Catarina Josteus har varit mest drivande i det från början. De undrade om det skulle passa deras elever men att det var bra att deras elever fick prata svenska med andra och att det är ett samarbete mellan Partille gymnasium, IK Sävehof och Skanska.

Fabian och Gabriella håller med varandra om att det är bra att eleverna får testa nya aktiviteter. Fabian tillägger att han själv tycker om att testa nya aktiviteter och de har tillsammans testat t.ex. skräpplockning och handboll. Eleverna tycker det är roligt att träffa en handbollsklubb och få testa handboll. De sa även att de har fått möjlighet att se på handbollsmatcher. 

Fabian tillade att det är ett samarbete som skolan haft i ett antal år och Gabriella kände till detta innan. Catta hörde av sig och frågade om det var aktuellt för oss. 

Fabian sa att han inte visste mycket alls om Arenor som Förenar man sa också att det var roligt att uppleva det. Gabriella har varit med tidigare och hon tycker det är roligt att vara tillbaka. De berättade sedan att det kommer komma fler aktiviteter längre fram, t.e.x. att elever kommer få testa på att vara snickare i samarbete med Skanska Bygg. De ska då bygga ett förråd.

Det som varit mindre bra är att Covid 19 har gjort så att vi inte kunnat göra lika mycket som vi velat och att det har varit svårt att samordna vem som ska göra vad, påpekar dem.

Båda Fabian och Gabriella hoppas att byggprojektet fortsätter eftersom det finns ett stort intresse för bygg. På det tillade eleverna höll med om att det skulle vara roligt att spela fotboll också och inte bara handboll.

Det vore roligt att spela mer handboll och att ha en handbollsturnering innan sommarlovet. Fabian och Gabriella sa att de kommer att fortsätta engagera sig om projektet fortsätter nästa år. Eleverna sa att det vore roligt med en handbollsturnering och mer samarbete med Sävehof.

Jag hade en extra fråga om att de sa att de ska få bygga förråd i samarbete med Skanska Bygg som jag ställde sedan. På det svarade dem att de kan skicka datum till oss när projektet startar för att vi ska kunna delta och möjligtvis ta foto på utvecklingen. De berättade att det ska vara 12-15 elever med som ska delta, de kommer få allt från att bygga till måla.        

 

Tipsa en vn Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta