Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Aysel och Kevin ledde höstens
upptakt med utmanarföretagen


Emma Travljanin 2021-09-28

Aysel och Kevin fick många ovationer och glada tillrop som moderatorer - här av Jeanette, Marita,  Torbjörn och Johanna i styrgruppen för Angeredsutmaningen.
Aysel och Kevin fick många ovationer och glada tillrop som moderatorer - här av Jeanette, Marita,  Torbjörn och Johanna i styrgruppen för Angeredsutmaningen.

Dagen innan regeringen och Folkhälsomyndigheten släppte coronarestriktionerna så höll Angeredsutmaningen sin årliga höstupptakt, helt digitalt. Aysel Shiralieva och Kevin Perera i EK20 höll i rodret som moderatorer och den ena utmanaren efter den andra passerade förbi på skärmen inom loppet av två timmar. Dagen handlade om att dela - det är nämligen precis vad Utmaningen står för.

Först ut var Lova Pettersson från My Dream Now, som varit delaktig i Angeredsutmaningen sedan starten för sju år sedan. Lova själv har varit med i tre av dessa år - men redan blivit förälskad.
-- Det är så många fina möjligheter vi tillsammans  kan erbjuda skolans ungdomar för att bli bättre förberedda för arbetslivet, menade hon. Själv jobbar hon och My Dream Now mycket tillsammans med Handelsprogrammet på skolan och Lova ville verkligen uppmana alla som lyssnade till att bli ännu mera aktiva i att dela varandras sociala medier kring kontakterna med utmaningen.
-- Om vi sprider våra erfarenheter så kan de också inspirera andra, menade Lova.
Efter henne blev det fokus på hur snackstillverkaren Estrella AB arbetar med sina interaktiva medier, som vuxit mycket under pandemin.
-- Det gäller att vara relevant för sina följare, sade Jenny Pira som till vardags är PR & sociala medier ansvarig på chipsfabriken, som är näst intill granne med skolan. Innan Jenny fick det jobbet har hon arbetat med företagets konsumentkontakter i ett par år och hon berättade att hon haft stor nytta av att förstå vad kunderna verkligen ville veta när hon väl började att arbeta med hemsidan.
-- Vi har ju försökt att anstränga oss för att kunna ge svar på allt som våra kunder frågar efter. Och att bygga intressen kring att chatta om favoritsmaker på chips och dipp, eller diskutera om det skall vara ostbågar eller ostkrokar eller bemöta felaktiga farhågor om att Coronaviruset skulle smitta via maten, berättade Jenny.
-- Vi har till och med tagit in information till de väldigt få som inte alls gillar snacksprodukter - då handlar det om att ge råd om bästa dippen för till exempel morötter och gurka.
Tre gamla elever, Robin Badili, Vanessa Redzep och Krisdada Darayou, berättade sedan om sina studentstipendier som de fick från Advokatfirman Vinge respektive Stena Line Sverige  och Comfort Hotell för några år sedan;
-- Det betydde jättemycket för mig, berättade Robin, som menade att stipendiet öppnat många dörrar för honom som nybliven jurist. Vanessa och Krisdada stämde in och minns hur stipendierna påverkade självförtroenden och fick dem att tänka om beträffande många val som de senare gjort. Krisdada flyttade hemifrån just som han fick de 10000 kronorna från hotellkedjan Comfort Hotell. 
-- De pengarna brände jag på möbler på IKEA.
-- ... som också är ett företag som är med i Angeredsutmaningen, fyllde Aysel Shiralieva snabbt i.
UF-rådgivarna Wahid Raziullah och Delaine Basso Tömmervik berättade om uppdraget som UF-rådgivare.
-- Det är nog en underskattad uppgift som är väldigt värdefull för eleverna i UF-företaget, ansåg Wahid, som idag driver Datanova AB tillsammans med brorsan Hamid. Men som själv var prisbelönad UF-företagare i papperskorgsreklam när han gick på vår skola.
-- Jag tycker att den viktigaste uppgiften som rådgivare är att lyssna och uppmuntra eleverna till att lita på sina idéer och våga tro på sig själva, tillade Delaine.
Aysel och Kevin sammanfattade dagen med att vi alla borde bli mera generösa med att dela varandras inlägg om sådant som görs inom Angeredsutmaningen. De påminde också om att det fortfarande finns UF-företag som behöver rådgivare och att stipendierna gärna kan bli ännu fler fram till studenten 2022.
Angeredsvännen och tidigare universitetslektorn Lasse Fryk berömde hela föreställningen med att erinra sig hur många gånger han slagits av den internationella kompetens som alltid funnits på Angeredsgymnasiet.
-- Företagen skriker ju efter den, men alla fattar inte hur värdefull den är, påminde han. Johanna Rantsi, Marita Andreasson, Jeanette Danielsson och Torbjörn Stenson i styrgruppen för Angeredsutmaningen nickade instämmande bakom sina datorskärmar.


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav