Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Distansundervisning
- ett tomt Angeredsgymnasium


Wilma Frost, Alice Grimm Larsson & Hanna Johansson 2020-03-26

Wilma, Alice och Hanna, gymnasieelever på distans.
Bild:Wilma Frost
Wilma, Alice och Hanna, gymnasieelever på distans.

Angeredsgymnasiet har stängt på grund av viruset Covid-19. Så nu tvingas eleverna ha hemundervisning via nätet. Vi är tre elever ifrån riksgymnasiet som har valt att dela med oss om våra tankar kring situationen.

Angeredsgymnasiet elever får testa på hemundervisning, för att skolan har stängd på grund av att man vill minska risken för viruset Corona. Vi som skriver är tre elever från skolan. Här är våra uppfattningar om hur det är att studera hemifrån.

Jag heter Wilma Frost och går i tvåan på gymnasiet och är en utav dom som har fått testa på att studera hemma.

Jag tycker att det var en lustig känsla att i tisdags få gå hem två timmar tidigare än vanligt, för att jag blev mer eller mindre utslängd från skolan. 

Så igår var första dagen med hemundervisningen. Jag tyckte att det gick bra till en början,  min första lektion som var resurspass. Resurspass är ett pass där man jobbar med läxor eller annat skolarbete man behöver göra. Det funkade så att en assistent kontaktade mig på Hangouts, för att höra vad jag ville jobba med. Då valde jag att jobba med historia. Jag delade dokumentet med min assistent som då kunde skriva i det på sin dator. Medans vi hade samtal på telefonen, om vad jag ville att han skulle skriva.

Mitt arbete flöt på väldigt bra måste jag säga, men senare under dagen mötte jag på lite problem. Det var svårt att hitta vissa uppgifter och jag upplevde att det var lite jobbigt och stressigt med att hela tiden vara uppkopplad på telefonen och Classroom. 

Jag tycker ändå att lärare och assistenter har gjort ett bra jobb med att hantera denna situation. Jag tror att man behöver tid att vänja sig vid det nya sättet att ha undervisning hemma. Jag ser det både som positivt och negativt. Det som är positivt är att vi elever lär oss att jobba mera självständigt och att vi får se till så att vi jobbar hemifrån. 

Det som är negativt är att jag tror att vissa elever kommer ha svårt att kunna koncentrera sig hemma och utföra sina uppgifter men också att tekniken kan ha förmågan att krångla. 

Jag heter Alice och går också i tvåan på Angeredsgymnasiet. Från och med i tisdags v. 12 har jag fått testa på hur det att ha undervisning på distans på grund av att vår skola är stängd. Vi följer vanligt schema fast det som är annorlunda är att vi sitter hemma. 

Personligen tycker jag att det är skönt att ha distansundervisning dels för att det är lugnt och skönt och man blir inte så trött av det som om man hade varit i skolans stökiga lokaler. Jag tycker helt enkelt om att sitta hemma och jobba ifred, jag kan fokusera bättre då.

Men jag tycker att det känns lite speciellt att vara hemma och studera och vara uppkopplad med lärare hela tiden via telefon, videosamtal och meddelanden.

Även om jag gillar att sitta hemma och plugga så tycker jag att det blir svårt om man fastar i sitt arbete och inte kan fråga läraren på plats. T.ex matten tycker jag är extra jobbig om man fastnar på ett tal och inte kan fråga läraren. Det är inte så lätt för mattelärare att hjälpa en och visa hur man ska tänka via ett telefonsamtal eller ett videosamtal, så det tycker jag är nackdelen med hemundervisning. Förutom matten tycker jag är det fungerar jättebra.

Jag läser media på gymnasiet och just medialektionerna kan vara lite svåra att jobba på hemma eftersom att jag inte har de programmen på datorn som jag behöver.Jag Heter Hanna johansson och går mitt näst sista år på Riksgymnasiet i Angered.

Nu i några dagar så har jag varit tvungen att arbeta med skoluppgifter på elevhemmet. Jag blev inte alls glad när jag helt plötsligt fick höra från min mentor i tisdags att skolan skulle stängas dagen efter p.g.a det hemska viruset Corona. 

Tankarna i mitt huvud gjorde mig galen på att vi skulle vara tvungna att börja jobba hemifrån på grund av viruset, och att våran fritid ändras för att vi inte får träffa folk som kanske riskerar att smitta vidare Corona. Det kändes som att alla mina planer förstörs på obestämd tid på grund av viruset. 

Jag blev helt ärligt väldigt arg, orolig och ledsen för att det hemska viruset har spridits så snabbt, tänk om någon jag älskar blir allvarligt sjuk och kanske till och med dör med tanke på det hemska viruset. Hoppas inte att det händer igen att vi måste ha hemundervisning, det är mycket lättare att jobba och fokusera mer i skolan tycker jag. Men det är absolut en bra ide` att man kan jobba hemma om det verkligen behövs.

Jag vågar nästan inte nysa eller hosta ifall att jag blir hemskickad om någon tror att jag är sjuk. Jag har problem med pollen, men någon som hör mig hosta och inte vet att jag är allergisk mot pollen kanske tror att jag är sjuk.

Jag tycker att det är väldigt bra att övriga skolan inte får vara i Riksgymnasiets korridorer så att vi minskar smittspridningen så mycket som möjligt.

Jag hoppas verkligen att viruset försvinner snart så att alla ska kunna göra vad man vill igen. 

En annan väldigt hemsk sak med Corona är att nästan allt i bland annat mataffärer är slut. Varför ska alla friska människor ta slut på nästan allt när massor av andra människor som är sjuka på olika sätt från början och äldre också behöver få tag på saker som behövs. Det hade varit bra om äldre och folk som är sjuka från början får tid till att köpa sina saker först som behövs. 

Jag längtar efter den dagen som viruset försvinner så att allt kan vara som vanligt igen. 

Jag hoppas verkligen inte att det sprider sig så mycket så att allt i hela Sverige stängs ner som i en del andra länder i olika delar av världen. 

Många blir av med sina jobb på grund av viruset.

Sjukvården vill inte ta in för många för att sjukhuspersonalen inte vill bli smittad. Man kan inte få tag på handsprit nu för att det som är kvar är till sjukvården.
Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta