Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Funkiskollen UF föreläser om funktionsnedsättningar och tillgänglighet


Nellie Ebson 2023-06-02

My och Wilma under brandövningen
My och Wilma under brandövningen

My och Wilma föreläser
My och Wilma föreläser

My och Wilma driver UF företaget Funkiskollen UF, där de föreläser om sina funktionsnedsättningar, ryggmärgsbråck och CP-skada, men de väver också in lite tillgänglighet och egna mål längre fram i livet.

My och Wilma har föreläst om sitt UF företag för Göteborgs energi i april. Förra gången de föreläste för ett annat företag så kom det inte så många till deras föreläsning men denna gång var det ca 10-15 personer, det var HR avdelningen på Göteborgs Energi. Det var någon som sa att det var flera hundra som jobbade på företaget, Wilma och My var glada att inte alla anställda var med.  

 Jag undrade varför de just föreläste för Göteborgs energi och de tyckte att det var en bra kund som gör mycket för Göteborg. Wilma och My pratade om saker som var både bra och dåligt i samhället utifrån deras perspektiv och hur Göteborgs energi kanske kan bidra till att ändra på det som är dåligt. De pratade också om hur de med ett funktionshinder blir bemötta i samhället, att folk till exempel pratar med deras assistenter istället för att prata direkt med dem. 

Innan de hann börja med föreläsningen gick brandlarmet och då var det bara att gå ut och invänta brandkåren, men som tur var det bara en brandövning som de inte visste om. Wilma och My var lite nervösa innan men brandövningen gjorde dem mindre nervösa så när det var dags för föreläsningen var det enklare. De var glada att situationen blev som det blev med brandövningen för det gjorde att de kände sig lugnare. De tyckte att föreläsningen gick bra, och att de fick bra respons. 

Det blir tyvärr inga fler föreläsningar, de startade lite sent med deras företag så de har inte fått så många kunder som de hade önskat. De trodde att de skulle få fler kunder på UF mässan men det blev inte så. Men de är glada över att ha fått föreläsa för Göteborgs energi.

 
 

Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander