Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Fyra starka kandidater
till 
Ungdomsfullmäktige


Emma Travljanin 2021-11-09

Nuvarande ungdomsfullmäktigen Aysel t v tillsammans med skolans kandidater till nya Ungdomsfullmäktige 2022 Hodan, Maryan, Julia och Aden.
Nuvarande ungdomsfullmäktigen Aysel t v tillsammans med skolans kandidater till nya Ungdomsfullmäktige 2022 Hodan, Maryan, Julia och Aden.

Nu pågår valet till Ungdomsfullmäktige som allra bäst. Alla som inte fyllt 18 år, men är skrivna i Göteborg, kan gå in och rösta på www.goteborg.se och därmed vara med och bestämma om vilka viktiga politiska frågor som skall behandlas av ungdomar under 2022. Angeredsgymnasiet är  återigen den gymnasieskola som ställer upp med flest kandidater. I år heter de Maryan, Aden, Julia och Hodan - här på bild tillsammans med Aysel som redan suttit i fullmäktige under 2021.

Heba Abbas och Aysel Shiralieva i elevkårsstyrelsen har nu bråda dagar med att försöka få alla att rösta, så att Angeredsgymnasiet återigen kan visa att ungdomarna här både vill, kan, vågar och engarerar sig.
--Det är ett viktigt budskap och vi har flera bra kandidater som kan göra skillnad, säger Aysel som själv blev invald i Ungdomsfullmäktige för ett år sedan och tycker att det var en jättebra skola för politik, demokrati och ledarskap..
--Det är en jättebra politikskola där man får lära sig att lyssna på andra, påverka och leda.andra i demokratiskt arbete, säger hon.
Den ende killen i angeredskvartetten är Aden Said Mohamud som till vardags går på Sprint. Han vill bli invald i Ungdomsfullmäktige för att bland annat kunna kämpa för fler och bättre integrationsmöjligheter för ungdomar i Göteborg;
--Bara tillsammans kan vi ta nästa steg i vår utveckling. Det behövs många fler och nya platser för ungdomar att träffas på i Göteborg, över alla gränser så att åtminstone ungdomar blir bättre integrerade, menar Aden Said Mohamud som hoppas att han skall få ihop tillräckligt med röster för att kunna göra skillnad med dessa idéer.
Maryan Oog i ekonomiettan är inne på samma spår;
--Tänk om vi kunde ordna fler tävlingar mellan skolor i Göteborg! Till exempel tävlingar i matematik, samhällskunskap eller idrott bara för att ungdomar från olika stadsdelar skall komma tillsammans och lära känna varandra bättre. Det skulle kunna vara jättebra för integrationen i samhället om åtminstone vår generation kunde börja ta frågan på allvar, säger hon.
Klasskamraten Julia Kotlinska delar den bilden, men fokuserar mer på fritiden i sin kampanj till Ungdomsfullmäktige;
--Vi äger ju som göteborgare fantastiska platser som Liseberg, Ullevi, Slottsskogen och flera museer tillsammans. Då borde väl kommunen kunna ge ungdomar en sådan rabatt att alla har råd att gå på olika event regelbundet och träffa andra ungdomar från olika delar av staden? Jag tror att vi skulle kunna bli den första generationen där man verkligen kan lära känna kompisar över hela stan på det sättet - och de vuxna kunde samtidigt se att vi faktiskt gynnas som göteborgare, säger Julia.
Hodan Ibrahim går på Samhällsvetenskapsprogrammet och ser en helt annan möjlighet att vinna en rikare fritid och samtidigt förbättra skolbetyg och folkhälsa;
--Tänk om alla omklädningsrum i stan kunde vara moderna utrymmen så att man kan slippa klä av sig inför en massa andra människor?, säger Hodan, som menar att det är många ungdomar idag som varken lär sig simma eller håller på med idrott därför att deras kultur eller egna behov av privacy inte tillåter de förhållanden som finns idag.
--Många fler skulle klara sina idrottsbetyg, må bättre och slippa riskera drunkningsolyckor om de bara kunde känna sig bekväma i omklädningsrummet, säger Hodan.
Valet till Ungdomsfullmäktige pågår till och med måndag 15 november: Du som fyllt 12 år - men inte 18 år - och är skriven i Göteborgs kommun kan rösta på www.goteborg.se


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Sabina Sakic, Torbjörn