Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Härifrån fick mässbesökarna
svar på allt om gymnasievalet


Hafsa Mohamed 2020-10-08

Här i expeditionskonferensens rum sitter redaktionsgruppen som mässbesökarna möter för att svara på frågor om allt mellan himmel och jord.
Här i expeditionskonferensens rum sitter redaktionsgruppen som mässbesökarna möter för att svara på frågor om allt mellan himmel och jord.

Har ni märkt att flera tusen niondeklassare redan varit på "besök" på skolan under vecka 41 i år?! Kanske inte - eftersom de kommit webbvägen över Internet?! Årets gymnasiemässa har nämligen flyttat ut på nätet av lätt insedda skäl. Normalt skulle tiotusentals ungdomar och föräldrar ha trängts på Svenska Mässan varje dag tisdag, onsdag och torsdag denna veckan. Men i år får mötet mellan gymnasieskolorna och deras blivande elever ske digitalt. På bilden ser du den redaktionsgrupp på skolan som tar hand om mötena och besvarar ungdomarnas frågor.

Samtliga gymnasieskolor i göteborgsområdet presenterar sig på samma sätt. De som skall söka till gymnasiet under nästa år går in i en gemensam portal och får sedan hjälp att komma vidare ut till varje skolas digitala "monter". Som brukligt har Angeredsgymnasiet många elever som medverkar i "montern" för att berätta om sin skola och svara på frågor om allt från bambamatens kvalitet till hur man startar UF-företag eller vilka labbar som genomförs på Naturvetenskapsprogrammet. Dessa elever sitter i år i konferensrummet uppe vid expeditionen, där det för uppdraget inretts en redaktionsmiljö som skulle få många mediehus att rodna av avund. 
Beslutet att genomföra årets gymnasiemässa på nätet togs redan i våras efter pandemiutbrottet.
-- Det blev klart ganska tidigt att det under Coronapandemin skulle vara en omöjlighet att samla så många människor som vi brukar göra, konstaterar fritidsledare Catarina Jostéus som tillsammans med medieläraren Daniel Viklund riggat också årets angeredsmonter och samlat ett dussin pigga elevinformatörer från olika delar av skolan.
Som besökare i skolans monter får du bland annat se filmklippen

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta