Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Joachim vill vara sin egen chef på jobbet


Miski Abtidon 2021-11-08

Joachim i vit tröja berättade om livet som entreprenör för eleverna i EK19.
Joachim i vit tröja berättade om livet som entreprenör för eleverna i EK19.

-- Det är ju detta som är en av de stora fördelarna med att driva eget företag, att man får bestämma själv på jobbet. Till exempel över sin arbetstid, vilket Joachim gör så att han hinner med att gymma varje dag i veckan. När köksleverantören Joachim Arvidsson besökte avgångsklassen på ekonomiprogrammet blev just detta med arbetstider och självbestämmande  en av de stora snackisarna.

-- Det finns en stor frihet i att kunna bestämma själv, menade Joachim, som till vardags driver företaget Göteborgs Köksrenoveringar AB som dagligen inreder nya fina kök runtomkring i göteborgsområdet. Han tar hjälp av andra småföretagare som på samma sätt skapat sina egna arbetsplatser och företag. Den vanligaste företagstypen i vårt land idag.
-- Detta innebär ju inte att jag jobbar mindre än andra - snarare tvärtom. Men jag har frihet att lägga min arbetstid när jag vill. Till exempel efter att barnen somnat, utvecklade han.
Joachim, som vuxit upp i Angered, har tagit sig fram genom flera olika jobb och lärt sig hantverket med att bygga kök från grunden. 
-- Att vara småföretagare innebär ju att man måste lära sig många olika saker, så det är bra att vara nyfiken och målmedveten.
-- Det gäller ju också att kunna hantera pengarna klokt i företaget. Det är ju inte bara att betala ut vinster eller höga löner till sig själv bara för att man kan och har råd. Man har ju ett ansvar för att företaget skall må bra och leva vidare också. Det kan komma sämre tider även om just pandemin varit en intensiv period i Joachims företag eftersom många människor varit hemmasittande och velat passa på att få det fint i köket.
För ekonomitreorna demonstrerade han sitt ordersystem, som kökslucka för kökslucka håller koll på hela beställningskedjan från kundens order fram till det färdiga köket och fullbetalning från kunden.
-- En mycket inspirerande genomgång av hur det kan se ut med ett liv som entreprenör och företagare, konstaterade Shirwac, som var en av ekonomieleverna som nu vet mycket mer om hur ett framgångsrikt litet småföretag kan skapa nya värden i livet. Mer om Joachims företag finns att läsa på www.gbgkok.se ;


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav