Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Med Funkiskollen får du stenkoll på funktionsvariationer


Nellie Ebson 2023-02-24

Wilma och My
Wilma och My

Den 2 mars hålls UF-mässan på Svenska mässan i Göteborg. Där koras vinnaren av årets UF-företag 2023. Funkiskollen från Riksgymnasiet är en av finalisterna som är med i tävlingen.

Om du någon gång skulle vilja informera dina anställda om funktions variationerna, CP-skada och ryggmärgsbråck, så kan du ta kontakt med Funkiskollen.

Jag intervjuade eleverna Wilma och My om deras UF-företag, Funkiskollen UF. Anledningen till att jag ville intervjua de var för att jag tyckte det var en bra affärs idé, och att jag ville veta mer. Funkiskollen handlar om att föreläsa om funktionsnedsättningar, CP-skada och ryggmärgsbråck, de pratar också om tillgänglighet och bemötande, de pratar också om deras skolsituation, drömmar och mål i livet.

Wilma och My började i samma kurs entreprenörskap i augusti 2022, där fick de lära sig att starta och driva ett UF-företag. De tycker att det är viktigt att vara en del av samhället och det är därför de föreläser. De har mött många fördomar som också gjort bakgrunden till varför de startade UF-företaget: Funkiskollen UF. 

När man har ett UF-företag är det olika kriterier man måste förhålla sig till och då var de med i en tävling som hette: Årets UF-företag. De fick först skriva en företagsrapport på 12 A4 sidor där de fick skriva allt mellan deras affärside till ekonomi och framtidsplaner. I torsdags 9/2 så var de på SEB och hade del 2 av denna tävling där de skulle framföra deras företag, berätta lite kort om företaget och om dem själva för en jury. Sista delen i tävlingen är UF-mässan den 2 mars, då ska samma jury som var på SEB se hur deras monter se ut och sedan ta fram vinnaren av årets UF-företag 2023. 

De berättar att, själva presentationen i torsdags gick bra, de var nervösa men klarade det alldeles utmärkt ändå. De har inte hunnit med någon föreläsning än men de har bestämt datum med två av sina kunder, Hälsoteket och Göteborgs Energi. De tror inte att de kommer att fortsätta med Funkiskollen UF för att My har många år kvar på gymnasiet och Wilma slutar och vill börja plugga annat och har inte tid. 

De vet inte säkert hur det går för dem men de tyckte att presentationen i torsdags 9/2 gick väldigt bra, de fick mycket beröm så dem håller tummarna. Så får de se efter att UF-mässan varit och juryn har bedömt dem. 

Så nu önskar vi på redaktionen Wilma och My ett stort lycka till i tävlingen den 2 mars!


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander