Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3

Mina år på Riksgymnasiet


Sofia Bergman 2021-06-01


Jag heter Sofia Bergman och går sista året på Riksgymnasiet som är en del av Angeredsgymnasiet. Nu ska jag ta studenten och tänkte berätta lite om hur mina år på RG har varit och lite hur det har varit innan jag kom hit.

Jag känner att mitt umgänge har blivit mycket bättre nu än vad det har varit, jag kan ha rätt svårt för att skaffa vänner och eftersom jag gick på en “vanlig” skola innan RG så fick jag vara med om ganska mycket utfrysning, men det känner jag har blivit mycket bättre nu. På Riksgymnasiet så får man en annan typ av hjälp och allt är anpassat efter elevernas behov, både när det kommer till studier och den fysiska miljön. På Riksgymnasiet så går man fyra år så att man får en långsammare arbetstakt. Till exempel så började jag med matte i fyran som jag hade pausat med i trean för att det inte skulle bli så jobbigt för mig när jag ska börja läsa på högskolan i framtiden. Och det tyckte jag kändes jättebra för att jag hade inte orkat med allt annat i skolan annars. 

I trean så fick vi åka till Trysil och det tyckte jag var spännande, det är roligt att åka skidor. Jag fick vara med i Musikhjälpen också, det var nog en av de roligaste sakerna jag fick vara med om under min tid här. Det var 2018 och Musikhjälpen hade som tema “alla har rätt att funka olika”. Jag har alltid velat vara med på tv så när några i personalen på skolan frågade mig om jag ville vara med sa jag ja. Vi åkte upp dit med en av bussarna som tillhör skolan. När vi kom fram så började dem nästan direkt att intervjua oss, jag kom ihåg att de frågade vem som är den mest ambitiösa i gruppen och då började alla snegla på mig. På vägen hem så åt vi på MAX. 

Eftersom jag har valt inriktning media så har jag läst många mediakurser och fått vara med och skriva artiklar och intervjua olika personer för vår skoltidning Angeredswebben, vilket har varit roligt. Jag har också varit med i Angeredsgymnasiets elevkårsstyrelse där jag representerade RG. Där jag fick vara med och påverka skolsituationen på olika sätt.   

Personalen på skolan är trevliga och fina människor. Av dem fick jag till exempel lära mig att man ska säga till om något inte känns bra och det är något jag kommer ta med mig in i min framtid. Och det är något som jag kan tipsa om er elever som ska börja här, att säga till när något inte känns bra. För här på Riksgymnasiet får alla elever hjälp!

 

Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Oskar , Elias, Clara, Wilma, Alice, Anton, Sabina Sakic, Torbjörn, Gustav