Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
ANGEREDSGYMNASIET FN-ROLLSPEL 2020

Modiga och engagerande elever under FN-rollspelet


Wilma Frost 2020-03-05

Selma Spahiu håller inledningstal för Maldiverna.
Bild:Wilma Frost
Selma Spahiu håller inledningstal för Maldiverna.

Angeredswebben bevakar i dag skolans FN-rollspel. Det är elever som representerar olika länder för att debattera globala frågor. Det märks att eleverna är väl insatta i sina roller och brinner för att sprida ett budskap. Stämningen på plats är seriös och verklighetstrogen.

Ageredswebben har intervjuat Selma Spahiu ifrån SA2. 
- Vi har jobbat med detta på samhällslektionerna. Vår lärare Torbjörn har hållit i genomgångar för att informera om hur det ser ut i varje land och sen har vi diskuterat i grupper för att framföra våra åsikter. Sen har vi fått skriva lappar med våra åsikter på, för att sedan blivit indelad i grupper för att arbeta med detta. 

Jag tyckte att det var nervöst eftersom jag har lite scenskräck och jag kände att mitt hjärta bultade men efteråt kändes det bra. Lite som att övervinna en rädsla, nu vet jag att jag klarar det även fast jag var rädd. 

- Jag tycker att dagen har varit bra och jag tycker att alla har hållt ett jättebra inledningstal.

Selma tycker hon att att det är bra att skolan tar upp såna här frågor, då det gäller väldigt många länder i världen. Hon tror att många lär sig mycket tack vare FN-rollspelet. FN-rollspelet tror hon kan vara en bra anledning till att motverka fördomar som finns om Angered.T.ex att skolorna i Angered inte skulle vara något bra! 


FN-rollspelet i Gröna hallen.
Bild:Wilma Frost
FN-rollspelet i Gröna hallen.


Tipsa en vän     Skriv utMatsedel

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta