Logga Upp

Sök          Sökhjälp
annons2
annons3
Intervju med My efter UF-mässan
Nellie Ebson 2023-03-10

Wilma och My
Wilma och My

Den 2 mars ägde Svenska Mässan rum. Wilma och My från Riksgymnasiet var två av de 20 finalisterna, med sitt UF företag Funkiskollen. Deras företag handlar om att föreläsa om funktionsnedsättningar, CP-skada och ryggmärgsbråck, de pratar också om tillgänglighet och bemötande, de pratar också om deras skolsituation, drömmar och mål i livet. Jag har intervjuat eleven My angående hur det gick på mässan och hur det kändes.


My berättade att det var mycket folk och en väldigt lång dag. När de kom till Svenska Mässan så fick de fixa iordning montern. Sen rullade dagen på och de pratade med mycket folk som var intresserade av deras UF företag. Senare var det prisutdelning och efteråt fick de städa upp i montern. 

Det har varit en bra lärdom att få ha startat ett UF företag, berättar My och de är nöjda med att ha fått vara med om lärdomen om att starta eget företag. My säger också att det var en liten besvikelse att inte vinna men det var väldigt roligt att få vara nominerade. 

Tyvärr så kommer de inte att fortsätta med Funkiskollen UF då Wilma tar studenten och My har fler år kvar i Riksgymnasiet. Men vem vet, de kanske startar upp företaget igen i framtiden för de tycker fortfarande att det är en bra affärside, menar My.

Vinnarna av årets UF mässa blev Lockness UF. Företaget har kommit på ett smart dörrlås som gör det möjligt att låsa t. ex. sin sovrumsdörr från insidan.


Tipsa en vän Skriv utMatsedel

FOTOKURS 2023

Angeredsutmaningen

Ensamma barn

Skriv i Angeredswebben

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Testannons 1

Testannons 2

Testannons 3

Angeredsgymnasiet FB

Angeredsgymnasiet Insta
Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Rickard Strid
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Signe, Elias, Nellie, Clara, Olle, Lova, Engla, Sabina Sakic, Torbjörn, Alexander